Projectomschrijving

Alle apparaten in huis verbruiken energie; dit wordt bijgehouden door de slimme energiemeter. Wanneer het energieverbruik wijzigt of niet optreedt, kan dit reden zijn om na te gaan of alles in orde is met de bewoner bijvoorbeeld door contact met de directe zorgverlener.

Aanpak en resultaat

In project SQUEALED werken het Erasmus MC, TU Delft, Technolution BV en partners in de (in)formele zorgverlening samen om deze methode verder uit te werken. In het project gaan we in gesprek met zelfstandig wonende ouderen en zorgverleners over de manier waarop een dergelijk systeem zou kunnen bijdragen aan langer veilig en prettig zelfstandig wonen.

Aan de hand van de gevoerde gesprekken wordt een test meldingssysteem (bijvoorbeeld een SMS) ontwikkeld. Vervolgens wordt het ontwikkelde systeem getest en geëvalueerd o.a. aan de hand van vragenlijsten onder deelnemers. We zijn benieuwd of dit niet-invasieve en breed implementeerbare systeem wordt gewaardeerd, kan worden verbeterd en bijdraagt aan o.a. de ervaren veiligheid.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website