Projectomschrijving

Aanleiding

Vanwege het risico op besmetting is het beperken van ziekenhuisbezoek belangrijk. Voor poliklinische behandelingen moeten er daarom manieren van zorg op afstand ontwikkeld worden. Dit geldt vooral voor oudere patiënten die vaak contact met verschillende dokters hebben. Omdat ouderen verschillende problemen kunnen hebben, moet deze nieuwe zorg goed passend zijn voor alle ouderen.

Doel

Het doel van deze studie is het onderzoeken van telefonische afspraken en afspraken via beeldbellen. Met beeldbellen kunnen de patiënt en de arts elkaar zien, maar kan ook de mantelzorger meekijken. De wensen van patiënten, mantelzorgers en zorgverleners zijn van groot belang voor de beste zorg. Hun bijdrage kan daarom goede ideeën opleveren. Daarmee kan bereikt worden dat de zorg in het ziekenhuis ook na de pandemie zo optimaal mogelijk is.

Aanpak

De interviews worden gehouden bij ouderen die de polikliniek geriatrie bezoeken. Ook zullen hierbij de mantelzorgers en zorgverleners ondervraagd worden. Er zal hierbij gekeken worden naar de techniek maar vooral naar de persoonlijke ervaring.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website