Projectomschrijving

Bij CenteringPregnancy worden individuele contactmomenten bij de verloskundige vervangen door groepsbijeenkomsten. Tijdens de groepsbijeenkomsten worden medische controles uitgevoerd zoals altijd bij de verloskundige. Daarnaast is er tijd voor interactief leren, kennis delen en het vormen van een netwerk. Uit voorgaand onderzoek blijkt dat CenteringPregnancy betere zwangerschapsuitkomsten heeft en dat zwangeren meer tevreden zijn met hun zorg, in vergelijking met traditionele verloskundige zorg.

Aanleiding

Sinds COVID-19 zijn fysieke groepsbijeenkomsten gestopt en zijn online groepsbijeenkomsten gestart; CenteringOnline. Naast CenteringOnline moeten medische controles echter nog steeds bij de verloskundige plaatsvinden. Daarom is het uitvoeren duurder.

Doel

Een mogelijke oplossing hiervoor zou kunnen zijn om zwangeren zelf een deel van de controles thuis te laten uitvoeren via een telehealth toolbox. Tijdens dit project wordt de toolbox samen met verloskundigen en zwangeren samengesteld en wordt de toolbox getest.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website