Projectomschrijving

VictoryaHome: vergroot gemoedsrust bij naasten

Mantelzorg wordt steeds belangrijker en veel mensen willen graag een steentje bijdragen aan de zorg voor hun naasten. Ze weten echter niet altijd goed hoe ze goed kunnen helpen, en vaak zijn ze ongerust. Een oplossing met een beeldverbinding maakt menselijk contact op afstand mogelijk. Tussen familieleden, maar ook met zorgverleners.

Hoe het werkt

VictoryaHome houdt de gezondheid en veiligheid in de gaten, stimuleert sociaal contact en biedt alle betrokkenen gemoedsrust. Dat gebeurt bijvoorbeeld met sensoren en een automatische pillendoos. De gemoedsrust-app geeft naasten een overzicht van de actuele toestand van de oudere, bijvoorbeeld door gemiste medicatie te tonen of te waarschuwen bij een val. De communicatie verloopt via de Giraff, een mobiele zorgrobot met beeldscherm in het huis van de oudere. Vanachter de computer kan de mantelzorger bij de oudere rondrijden, beeldbellen en bijvoorbeeld samen ontbijten.

Wat het oplevert

VictoryaHome bevordert zelfstandigheid, eigen regie en het samen vinden van passende oplossingen. De mobiele zorgrobot maakt het mogelijk om virtueel ‘op bezoek’ te gaan. Zo kunnen mantelzorgers op afstand een praatje maken of problemen helpen oplossen. Dat maakt het voor de oudere makkelijker zelf dagelijkse handelingen te blijven verrichten. De monitoringsfunctie helpt bij het realiseren van een nauwere samenwerking tussen mantelzorg en professionele zorg. Met het oog hierop wordt met thuiszorgorganisaties gewerkt aan het integreren van VictoryaHome in de bestaande zorg.

Voor wie

Voor ouderen met milde cognitieve beperkingen of meerdere aandoeningen, die met enige ondersteuning zelfstandig kunnen blijven wonen. En voor hun naasten, mantelzorgers en professionele zorgverleners.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website