Projectomschrijving

SOULMATE: zorgt dat ouderen zelfstandig kunnen blijven reizen

Ook ouderen hebben vaak nog de wens om te reizen. Ze vinden het leuk om naar buiten te gaan en een actief sociaal leven te hebben. Ze willen vertrouwde plekken bezoeken of juist nieuwe bestemmingen verkennen. Goede mobiliteit heeft veel positieve effecten: het is gezond, verhoogt het welzijn en vermindert sociale isolatie.

Hoe het werkt

Het moderne leven – met alle drukte en hectiek én met de steeds sterkere aanwezigheid van voor ouderen soms ingewikkelde digitale hulpmiddelen – maakt dat senioren zich soms verloren voelen als ze zich onafhankelijk willen verplaatsen. SOULMATE biedt een oplossing op de smartphone die ‘meegroeit’ met het ouder worden. De gebruiker kan met een virtuele fietstocht een bepaalde route vooraf thuis ‘oefenen’ in een veilige en motiverende virtuele trainingsomgeving. Tijdens de trip helpt de applicatie met heldere navigatie en desgewenst met monitoring door een coach op afstand.

Wat het oplevert

De gebruiker kan zelf kiezen welke SOULMATE-modules hij wil inschakelen, afhankelijk van persoonlijke wensen en eventuele beperkingen. De applicatie integreert verschillende bestaande functionaliteiten, zodat een totaaloplossing ontstaat die aansluit bij uiteenlopende mobiliteitsbehoeften van ouderen in verschillende levensfasen. Toenemende beperkingen in mobiliteit staat in de top vijf met zorgen van ouder wordende mensen. SOULMATE voorziet in een behoefte aan ondersteuning bij zelfstandig reizen op hogere leeftijd. Geen one-size-fits-all, maar een oplossing die rekening houdt met persoonlijke voorkeuren en fysieke en cognitieve capaciteiten.

Voor wie

Voor ouderen (65+) met de behoefte aan uitjes en reizen, die zich zelfstandig willen blijven verplaatsen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website