Projectomschrijving

SeniorLudens: oudere werknemers ontwikkelen serious games voor kennisoverdracht

De ontwikkelingen op ICT-gebied gaan razendsnel. Als oudere werknemers niet goed kunnen omgaan met nieuwe systemen binnen de organisatie, gaat er veel zinvolle ervaring verloren. De kennisoverdracht naar jongere werknemers wordt er immers minder door, waardoor er gaten ontstaan in de kennis binnen het bedrijf.

Hoe het werkt

Serious games’ (serieuze spellen) zijn een nieuwe manier om kennisoverdracht binnen organisaties te realiseren. Werknemers trainen in een veilige, virtuele, driedimensionale omgeving en oefenen zo spelenderwijs met nieuwe vaardigheden. De werknemer gaat virtueel in de eigen werkomgeving aan de slag, waardoor hij of zij de vaardigheden na de training makkelijker in de dagelijkse praktijk kan toepassen. Als platform voor intergenerationele kennisoverdracht organiseert SeniorLudens voor dit project brainstormsessies waarin oudere werknemers hun eisen aan het beoogde trainingsprogramma verwoorden en het gewenste design helpen omschrijven.

Wat het oplevert

Door oudere werknemers een grote rol te geven in de ontwikkeling van een driedimensionaal trainingsprogramma voor hun jongere collega’s, slaat SeniorLudens twee vliegen in één klap. Ouderen krijgen de gelegenheid om hun kennis en ervaring beter over te dragen en doen tegelijkertijd zelf meer ICT-kennis op. Het integreren van het programma in de organisatie leidt tot een effectievere kennisoverdracht. De ervaring van oudere werknemers met nieuwe technologieën groeit en er ontstaat een betere samenwerking tussen jong en oud.

Voor wie

Oudere werknemers die graag hun kennis en ervaring willen overdragen aan jongere collega’s, in eerste instantie in de technische wereld, gezondheidszorg en voedingsindustrie.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website