Projectomschrijving

2PCS: zorgt voor veiligheid en rust bij beginnende dementie

Ouderen met dementie willen vaak zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven wonen. Ook als ze door verminderde cognitieve vermogens angstiger worden om zelfstandig te blijven functioneren. Technische oplossingen maken zorg-op-afstand voor deze groep mogelijk. Dat helpt hen om een volwaardig deelnemer aan de samenleving te blijven.

Hoe het werkt

2PCS is een apparaatje dat er uit ziet als een horloge. Het integreert systemen en diensten rond informatie, communicatie en alarmering, zowel binnenshuis als buiten. Valsensoren en hartritmesensoren verzamelen informatie en kunnen desnoods alarm slaan bij mantelzorgers of professionele zorgverleners. De alarmcentrale kan via GPS-technologie de oudere lokaliseren en bij afdwalen contact opnemen met de gebruiker. Of eventueel een zorgverlener inschakelen. Een speciale ‘business-editie’ is geschikt voor verzorgingshuizen of thuiszorgorganisaties. De modulaire opbouw maakt op de gebruiker afgestemde combinaties mogelijk.

Wat het oplevert

Bij mensen die thuis wonen – en bij hun mantelzorgers – vermindert 2PCS angsten en onzekerheden. De gebruikers voelen zich veiliger, onafhankelijker en mobieler. Volwassen kinderen of mantelzorgers, die in verbinding met een alarmcentrale willen staan, kunnen geruster zijn over hun naaste. De technologie is ook geschikt voor bergwandelaars of watersporters die ver van de bewoonde wereld actief zijn. Als zij deze monitoringtechnologie omarmen, wordt de brede acceptatie van een toepassing als 2PCS op de langere duur steeds vanzelfsprekender.

Voor wie

Voor zelfstandig wonende ouderen met (beginnende) dementie, cliënten van verzorgingshuizen of thuiszorg en voor mantelzorgers.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website