Projectomschrijving

Aanpak van werkstress bij oudere werknemers

In een sterk vergrijzende samenleving worden veel oudere werknemers (55+) geconfronteerd met stressgerelateerde aandoeningen, zoals depressie, angstaanvallen en hartziekten. Als gevolg daarvan zullen de zorgkosten enorme proporties aannemen. Het ontwikkelen van een gebruikersvriendelijke, coherente en holistische toepassing helpt oudere werknemers hun mentale gezondheid te bevorderen en te versterken. Zij zullen daardoor langer aan het werk kunnen blijven en het zal tot minder ziekteverzuim leiden.

Hoe het werkt

mHealthINX ontwikkelt methoden om het persoonlijke stressniveau te kunnen meten, beoordelen en leren begrijpen door middel van mobiele toepassingen via objectieve meetinstrumenten (sensoren) en subjectieve methoden, zoals vragenlijsten en zelfrapportage (Indicatie). Vervolgens zal mHealthINX op de persoon gerichte en in de context geplaatste persoonlijke interventies adviseren (iNterventie).

Wat het oplevert

Het mHealthINX-systeem verschaft een volledig innovatieve interventie-ervaring (eXperience) op basis van een combinatie tussen klassieke, bewezen technieken en innovatieve, op de toekomst gerichte technologie. In extreem stressvolle situaties en een meer private setting, zoals thuis, verschaft het mHealthINX innovatieve VR en op 3D gebaseerde interventies en training die de gebruiker begeleidt en ondersteunt bij het omgaan met het dagelijks werk op een minder stressvolle manier.

Voor wie

Voor oudere werknemers die lijden onder (dreigende) stress op hun werk en voor werkgevers die de gezondheid van hun oudere werknemers willen bevorderen en het ziekteverzuim willen terugdringen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website