Projectomschrijving

Many-Me: geeft mensen met dementie regie over hun gezondheid

Mensen met toenemende vergeetachtigheid en vroege dementie zijn meestal nog prima in staat om eenvoudige ICT-hulpmiddelen te gebruiken. Het geeft ze ook zelfvertrouwen als ze dat nog blijken te kunnen. Voorwaarde is dan wel dat de toepassingen gebruiksvriendelijk ontworpen zijn. En als ze helpen zelf de regie te houden.

Hoe het werkt

Many-Me bouwt een interactief, sociaal zorgsysteem waarin de gebruiker centraal staat. Het systeem versterkt het netwerk rondom de cliënt. Er komt een communicatieplatform en gebruikers kunnen met hun naasten en zorgverleners kennis opdoen over dementie en afspraken onderling afstemmen. Ook bevat Many-Me een zogeheten Activiteiten Advies Service. Gedragsverandering zit vooral in de manier waarop de gebruiker met zijn of haar gezondheid omgaat. Via applicaties die vanuit het alledaagse leven van de gebruiker (gezondheids)informatie vergaren, reikt Many-Me hulpmiddelen aan en geeft suggesties voor gedragsalternatieven die het welzijn verbeteren.

Wat het oplevert

Many-Me brengt alle betrokkenen op een laagdrempelige manier samen. Daarbij gaat het niet langer om het (eenzijdig) verlenen van zorg, maar om samenwerking en dialoog. Zorgverlening en gezondheid komen immers pas tot stand door goed contact tussen zorgverlener, de ouderen en diens naasten. Het systeem helpt de gebruiker om zelf de regie in eigen handen te nemen en de kwaliteit van leven te verbeteren . Many-Me stimuleert de gebruiker om actief en effectief met de eigen gezondheid bezig te zijn.

Voor wie

Voor mensen met toenemende vergeetachtigheid en een vroege diagnose van dementie, hun directe omgeving en de professionals en vrijwilligers die hen helpen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website