Projectomschrijving

MyMate koppelt eenzame ouderen aan vrijwilligers

Oudere mensen vereenzamen vaak. Dat leidt tot een gebrek aan sociale activiteiten. Ook lichamelijk zijn eenzame ouderen meestal veel minder actief. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat hun gezondheid en zelfredzaamheid achteruit gaan. De inzet van vrijwilligers is een belangrijk onderdeel in het zelfredzaam blijven. MyMate koppelt de oudere aan een vrijwilliger.

Hoe het werkt

MyMate ondersteunt instellingen en vrijwilligers bij het plannen en uitvoeren van activiteiten. In MyMate zijn dat ‘missies’. Een missie is een activiteit als wandelen, boodschappen doen, een sportieve activiteit of een spelletje doen. Aangesloten vrijwilligers van de zorginstelling waar de gebruiker woont, krijgen via de MyMate-app de missies aangeboden die de gebruiker heeft gekozen. Door het accepteren van zo’n missie spaart een vrijwilliger ‘punten’. Deze kan hij weer ‘uitgeven’ bij aangesloten organisaties. Na het uitvoeren van de missie, geeft de vrijwilliger een terugkoppeling aan de zorginstelling over hoe het is verlopen.

Wat het oplevert 

Door via MyMate regelmatig ‘missies’ uit te voeren, blijft de gebruiker sociaal en lichamelijk actief. Via een online dashboard biedt MyMate de instelling inzicht in de activiteiten van de vrijwilligers. In het dashboard kan de instelling vrijwilligers ook actief koppelen aan een bewoner en missies plannen en deze toewijzen. Ook is de terugkoppeling van de vrijwilligers inzichtelijk via het dashboard. Zo kunnen instellingen hun vrijwilligers effectiever inzetten en tegelijkertijd bewoners meer mogelijkheden bieden om actief te blijven.

Voor wie

Voor eenzame ouderen in een instelling, die behoefte hebben om er af en toe op uit te gaan of een activiteit te doen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website