Projectomschrijving

CuARdian Angel: laat ouderen langer veilig en met plezier autorijden

Door de vergrijzing stijgt het aantal ouderen achter het stuur. De auto is voor veel senioren belangrijk om zelfstandig te blijven en hun sociale leven te onderhouden. Het geeft ze een gevoel van vrijheid. De risico’s op ongevallen nemen echter ook toe met het achteruitgaan van lichamelijke functies en een hogere fysieke kwetsbaarheid.

Hoe het werkt

CuARdian Angel II (opvolger van het gelijknamige eerdere project) ontwikkelt producten en services die senioren ondersteunen om langer veilig en met plezier te blijven autorijden. Het gaat allereerst om een zelftest die de bewustwording van veranderend rijgedrag moet vergroten. Daarnaast komt er een product dat inzicht en feedback op het rijgedrag biedt. Een derde product biedt routes aan op basis van het rijgedrag van de oudere automobilist.

Wat het oplevert

De productideeën zijn in het vorige project in nauwe samenwerking met senioren tot stand gekomen, en zullen in dit project wederom in samenwerking met hen verder ontwikkeld worden. Het langer mobiel blijven van ouderen brengt vele voordelen met zich mee, waaronder het behoud van zelfstandigheid, een actieve levensstijl en een rijker sociaal leven. De door CuARdian Angel II gebruikte technologie heeft zich al bewezen bij bedrijven in de transportsector, waarbij professionele chauffeurs feedback kregen over hun rijstijl.

Voor wie

Voor ouderen die zich graag zelfstandig met hun eigen auto willen blijven verplaatsen, op een voor iedereen veilige manier.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website