Informatie voor aanvragers en lopende AAL-projecten

Het programma Active & Assisted Living (AAL) is een internationaal programma, met projecten die gericht zijn op het op de markt brengen van slimme ICT-oplossingen voor ouderen. Dat betekent dat er veel komt kijken bij een AAL-project. Er moet internationaal samengewerkt worden, een project moet aansluiten op de behoefte van de markt én er moet samengewerkt worden met mensen die het product uiteindelijk gaan gebruiken. En als een product eenmaal af is, moet het nog de markt op gebracht worden.

Om aanvragers en al lopende AAL-projecten hierbij te ondersteunen zijn er heel wat hulpmiddelen ontwikkeld. Daar vind je op deze pagina meer informatie over.

AAL2Business en Zorg voor Innoveren

Op deze pagina delen we slechts een deel van de hulpmiddelen die beschikbaar zijn. Wil je weten welke kennis er nog meer beschikbaar is? Neem dan eens een kijkje op de websites van AAL2Business (engelstalig) en Zorg voor Innoveren. Deze websites bieden informatie en ondersteuning aan iedereen die zich bezig houdt met innovatie in de zorg.

Onderwerpen

Internationaal samenwerken

Nederland is een uitstekend land voor zorginnovaties. Steeds beter weten wij als Nederlandse zorgvernieuwers de weg naar het buitenland te vinden. Nederland is een goed land om te starten als zorgvernieuwer, maar te klein om écht te groeien. Maar hoe pak je dat aan? En wat moet je allemaal weten? En waar vind je deze informatie?

Lees meer over internationale samenwerking

Aansluiten op de behoefte van de markt

Als je met een project start, dan is het belangrijk om met een goed plan aan de slag te gaan én de behoeften van de eindgebruiker in kaart te brengen. Hiervoor zijn twee hulpmiddelen ontwikkeld: het Business Model Canvas, waarmee je een ondernemingsplan ontwikkelt, en het Value Proposition Canvas, waarmee je de behoeften van klanten in kaart brengt.

Lees meer over het aansluiten bij de behoeften van de markt

Samenwerken met eindgebruikers

Het succes van een project valt of staat bij goede samenwerking met de mensen die jouw project gaan gebruiken. Als zij in een vroeg stadium meedenken, en een ontwikkelde dienst of product testen, is de kans dat jouw project succesvol op de markt gebracht kan worden groter. Maar hoe betrek je die eindgebruikers bij jouw project? En wat voegen ze precies toe?

Lees meer over het samenwerken met eindgebruikers

Naar de markt: opschalen en uitproberen

Je hebt een mooi product ontwikkeld, maar dan komt het moeilijkste: het naar de markt brengen van jouw product of dienst. Hoe doe je dat, waar loop je tegenaan en welke organisaties kunnen daarbij helpen?

Lees meer over het opschalen en uitproberen van producten

Relevante links

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website