Projectomschrijving

Langdurige vermoeidheids- en cognitieve klachten zijn veelgehoorde problemen na een doorgemaakte SARS-CoV-2 infectie. Deze klachten hebben grote invloed op het dagelijks leven. Tot nu toe is nog weinig bekend over het verloop en behandelingsmogelijkheden. Om meer informatie over het verloop van deze langdurige klachten te krijgen, worden de klachten van mensen na een doorgemaakte SARS-CoV-2 in kaart gebracht. Er zijn sterke aanwijzingen dat de aanwezigheid van ontstekingscellen in de hersenen een rol speelt bij de langdurige vermoeidheids- en cognitieve klachten.

Doel

Het doel van dit onderzoek is om de klachten van mensen na een doorgemaakte SARS-CoV-2 in kaart te brengen, zodat de zorg verbeterd kan worden en nieuwe inzichten verkregen worden voor eventuele behandelingen.

Onderzoeksopzet

De aanwezigheid van deze ontstekingscellen wordt onderzocht met behulp van een beeldvormende technieken (de zogenaamde TSPO PET scan en functionele MRI). Hierbij wordt het verband tussen de aan- of afwezigheid van ontstekingscellen en (het beloop van) langdurige klachten onderzocht.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website