Projectomschrijving

Overal ter wereld worden openbare ruimtes met interventies aangepast aan de eisen van de 1,5 meter-samenleving. Deze bestaan uit fysieke en digitale ingrepen en zijn gericht op het verleiden of sturen van burgers om afstand te houden. Wat zijn hun onderliggende design principes? Kunnen dergelijke preventieve interventies in de publieke ruimte meteen ook de veerkracht in de samenleving helpen versterken?

Onder leiding van Frank Suurenbroek (lector Bouwtransformatie) en Martijn de Waal (Lector Play and Civic Media) van de Hogeschool van Amsterdam, verricht een breed consortium 2 jaar ontwerpend onderzoek naar deze vragen. Daarin zijn de volgende partners betrokken: Gemeente Amsterdam, Rochdale, EigenHaard, UN Studio, Planbureau voor de Leefomgeving, The Beach, BNA onderzoek, gemeenten (Almere, Breda, Den Haag, Haarlemmermeer, Utrech en Zwolle), Pakhuis de Zwijger, Wandelnet, Koplopersgroep Zorgzame Stad, Harvard University, University of Sydney, UCL Bartlett en City Space Architecture.

 

Meer informatie

Verslag bijeenkomst COVID-19 en Kwetsbare groepen op 10 februari 2021

Er is een grote groep burgers in het publieke domein die door hun kwetsbare positie hard wordt geraakt door de gevolgen van COVID-19. Wat zijn de behoeften van deze kwetsbare burgers? Tijdens de bijeenkomst op 10 februari 2021 lieten onderzoekers zien wat er speelt en wat we kunnen doen om knelpunten aan te pakken en in behoeften te voorzien. Bekijk het verslag van de bijeenkomst: Kwetsbare burgers tijdens de coronapandemie.

Interview

Frank Suurenbroek

In dit interiew vertelt Frank Suurenbroek over hoe dit onderzoek helpt bij het beperken van de impact van de crisis en wat dit voor kwetsbare groepen betekent.

> Lees het interview

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website