Projectomschrijving

Welke mensen lopen het hoogste risico op het coronavirus?

Waarom dit onderzoek?

Er wordt gezegd dat iedereen evenveel risico loopt om het coronavirus (COVID-19) op te lopen. Toch lijken sommige bevolkings-of beroepsgroepen vaker besmet te zijn dan anderen.

Wat wordt er bestudeerd?

In dit onderzoek wordt bekeken welke mensen vaker positief getest zijn op het coronavirus dan anderen. Hierbij kan worden gedacht aan mensen met een bepaald beroep of een heel laag inkomen. Ook wordt de invloed bekeken van omstandigheden waarin mensen wonen of werken op de kans om ziek te worden. Hierbij kan worden gedacht aan de grootte van een gezin of van de woonruimte.

Tellen en vertellen

Cijfers vertellen slechts een deel van het verhaal. Daarom zullen ook gesprekken worden gevoerd met mensen zelf. Zo kunnen zij aangeven wat hen zou kunnen helpen om gezond te blijven. Het uiteindelijke doel is om het coronavirus op een eerlijke(re) manier te bestrijden.

Resultaten

Het project heeft een factsheet 'Populatieverschillen in geregistreerde COVID-19 prevalentie in Zuidwest Nederland' gepubliceerd. Er is inmiddels ook een eindrapportage van het kwantitatieve deel van het project 'Populatieverschillen in geregistreerde COVID-19 prevalentie' beschikbaar.

Verslag bijeenkomst COVID-19 en Kwetsbare groepen op 10 februari 2021

Er is een grote groep burgers in het publieke domein die door hun kwetsbare positie hard wordt geraakt door de gevolgen van COVID-19. Wat zijn de behoeften van deze kwetsbare burgers? Tijdens de bijeenkomst op 10 februari 2021 lieten onderzoekers zien wat er speelt en wat we kunnen doen om knelpunten aan te pakken en in behoeften te voorzien. Bekijk het verslag van de bijeenkomst: Kwetsbare burgers tijdens de coronapandemie.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website