Projectomschrijving

Het UMCG doet onderzoek onder COVID-19-patiënten die niet in een ziekenhuis zijn opgenomen, en hun gezinsleden. De onderzoekers willen meer inzicht krijgen in de impact en gevolgen van de ziekte op deze patiënten en hun familie, om op basis hiervan richtlijnen te kunnen maken voor de behandeling van COVID-19-patiënten thuis.

Onderzoek
Positief geteste personen worden wekelijks thuis bezocht om klinische- en laboratoriumgegevens te verkrijgen. Dit gebeurt door onder meer een neus/keelswab (wattenstaafje) en bloed af te nemen. Om te zien of het virus zich via andere routes verspreidt, wordt tevens urine, ontlasting en sperma-of vaginale swab verzameld. Ook bij gezinsleden van positief geteste personen worden neus- en keelswabs afgenomen om te bepalen of, en wanneer zij besmet raken.

Belang
De noodzaak en het belang van dit onderzoek is groot in de huidige fase van versoepeling van alle maatregelen en de mogelijke nieuwe uitbraken die daarvan het gevolg zijn. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de GGD’en.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website