Projectomschrijving

Doel van het project

Patiënten na COVID-19 infectie krijgen soms te maken met ernstige lichamelijke beperkingen. Dat vraagt om een snelle en intensieve revalidatie. Op dit moment voldoet die revalidatie nog onvoldoende in het ondersteunen van dit herstel. Dit project richtte zich op het ontwikkelen van een effectief en bruikbaar revalidatieprogramma voor deze patiënten.


Wat hield het programma in?

Het programma bestond uit oefeningen op een loopband, waarbij het uithoudingsvermogen en balans tijdens lopen werd getraind. Gebruik van spel elementen en zogenaamde ‘virtual reality’, zorgde ervoor dat ook aandacht en concentratie werden geoefend. Op fitness apparatuur werd spierkracht getraind. Alle apparatuur en oefeningen werden gekoppeld aan een elektronisch patiënten dossier met hulp van speciale software. Daardoor konden patiënt en therapeut goed de voortgang van de therapie volgen.


De belangrijkste resultaten

Patiënten en therapeuten vonden het een waardevol en bruikbaar programma. Na het programma hadden patiënten minder last van beperkingen en waren fitter. Ook hadden zij minder last van vermoeidheid en benauwdheid tijdens en na inspanning. Vooral de aandacht voor zogenaamde ‘cognitieve’ taken, zoals concentratie tijdens inspanning bleek zeer waardevol.

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website