Projectomschrijving

Aanleiding

Binnen de Eritrese gemeenschap zien verloskundigen dat er onjuiste informatie over corona wordt gedeeld. Dit leidt tot angst en zorgontduiking, vrouwen durven niet meer in het ziekenhuis te bevallen of ze vermijden de controles bij hun verloskundige. Bij CenteringPregnancy worden individuele contactmomenten bij de verloskundige vervangen door groepsbijeenkomsten om onderling van gedachte te wisselen en ervaringen te delen op het gebied van zwangerschap, bevalling en geboortezorg. Sinds COVID-19 zijn fysieke groepsbijeenkomsten gestopt en zijn online groepsbijeenkomsten gestart; CenteringOnline.

Doel

Het doel van dit project is het bieden van CenteringOnline voor Eritrese zwangeren, om deze vrouwen hiermee toegang te geven tot de juiste informatie rondom corona en zwangerschap, bevalling en kraambed.

Resultaten

Er is een voorlichtingsfilm en een informatiesheet voor Eritrese zwangeren ontwikkeld. Daarnaast zijn een aantal CenteringOnline bijeenkomsten georganiseerd met Eritrese zwangeren. De bijeenkomsten zorgden voor verbondenheid tussen de vrouwen en dat de vrouwen goed geïnformeerd werden. De Eritrese zwangeren en verloskundigen waren tevreden met CenteringOnline bijeenkomsten, met de film en de factsheet.

We hebben een interview met Anne Bedaux afgenomen waarin meer wordt verteld over Online Centering. Anne is een ervaren verloskundige en heeft de Online Centering-groepen gedraaid.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website