Projectomschrijving

Aanleiding

Tijdens de coronacrisis ontstonden allerlei bewoners-, particuliere en maatschappelijke initiatieven. Ook in Rotterdam. Deze initiatieven laten de solidariteit tussen stads- en buurtbewoners zien, en de bereidheid van (sociale) ondernemers, bedrijven, fondsen en ambtenaren om daarin mee te gaan. Ondanks het enthousiasme en de waardering voor deze initiatieven, blijft het echter lastig om ze op een goede manier te ondersteunen.

Doel

Hoe zorg je ervoor dat er samenwerking op gang komt die langer duurt dan de crisis zelf? Dit onderzoek richt zich op de vraag hoe er vanuit bewoners- en particuliere initiatieven langlopende maatschappelijke coalities kunnen ontstaan, en bekijkt welke rol verbindende personen en de lokale overheid daarin hebben.

Het onderzoek wordt gefinancierd door ZonMw “Wetenschap voor de Praktijk” en de Kenniswerkplaats Leefbare Wijken Rotterdam, en uitgevoerd door DPAS (Department of Public Administration and Sociology), Erasmus Universiteit Rotterdam. Contactpersoon is dr.ir. Beitske Boonstra (boonstra@essb.eur.nl).

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website