Projectomschrijving

Er is een grote behoefte aan snellere diagnostiek voor COVID-19.
In dit project ontwikkelt TNO een moleculaire testmethode voor COVID-19 die het mogelijk maakt om binnen één uur te bepalen of een persoon besmet is.

Onderzoek

De methode is gebaseerd op de zogenaamde loop-mediated isothermal amplification (LAMP) technologie. Het testen met LAMP is eenvoudiger dan met de standaard PCR-methode die nu wordt gebruikt en is tevens geschikt om uit te voeren op locaties waar monsters worden afgenomen. De LAMP-test kan in parallel met de bestaande PCR-tests worden uitgevoerd en kan daarmee de testcapaciteit in Nederland vergroten.

TNO werkt in dit project samen met DSM, RIVM, LUMC, UMCG en Micronit aan een LAMP-test die minder afhankelijk is van leveranciers van kritische reagentia. Daarnaast zal TNO in samenwerking met de GGD Amsterdam de LAMP-diagnostiek versneld klinisch valideren en implementeren op een bestaande teststraat.

Verwachte uitkomsten

In dit onderzoek wordt toegewerkt naar een op LAMP gebaseerde testmethode voor COVID-19, waarvan de materialen en reagentia niet onder druk komen te staan, een uitvoerige klinische validatie en een implementatieplan voor grootschalige toepassing van LAMP-tests in Nederland.
 

Lees ook:


Meer informatie over onderzoek naar corona en COVID-19 op www.zonmw.nl/coronaonderzoek

Meer informatie:

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website