Projectomschrijving

De voorziening van kritische materialen zoals mondmaskers, beademingsapparatuur en testen was (en blijft) cruciaal tijdens de pandemie. De aanwezigheid van deze kritische materialen (tijdigheid, kwaliteit en hoeveelheid) bleek een bottleneck voor de zorgcapaciteit. Verschillende landen zijn daarmee verschillend omgegaan en hanteren nu verschillende strategieën voor de tweede golf en een nieuwe pandemie. Voorbeelden zijn de opbouw van een nationale maakindustrie en het aanleggen van ijzeren voorraden.

Het doel van dit onderzoek is om te leren van een internationale vergelijking van de verschillende strategieën in de COVID-19 crisis. De Nederlandse aanpak van de materiaalvoorziening wordt vergeleken met die van 23 andere landen. Binnen Nederland gebeurt dit op nationaal niveau, maar ook in verschillende instellingen in de cure (ziekenhuizen) en care (o.a. verpleeghuizen) sector. De resultaten worden eind 2021 verwacht.

Eerste resultaten

Eind september kwamen de eerste resultaten binnen. Deze zijn te lezen in het onderstaande rapport. Material Supply Strategy in a Crisis - part1

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website