Projectomschrijving

In de Utrechtse wijk Vleuten De Meern wonen circa 8400 jongeren tussen de 12-23 jaar oud. Met de meeste jongeren gaat het goed maar er zijn ook jongeren met problemen, bijvoorbeeld als gevolg van schooluitval, onveilige gezinssituaties, werkloosheid en/of schulden. Hierdoor kunnen ze niet volwaardig participeren in de maatschappij. Het welzijnswerk kan hen moeilijk bereiken.

Doel

Door de Covid-19-crisis zijn veel reguliere vrijetijdsactiviteiten afgelast. We gaan daarom samen met de jongeren een tweetal events organiseren in de wijk om met hen in contact te komen.

Aanpak

Het initiatief ligt bij Durf! (https://www.durf.info/), een project van de Hogeschool Utrecht, DOCK, Cultuur19 en gemeente Utrecht. Studenten van de HU en het MBO werken aan het activeren van jongeren vanuit het principe voor jongeren door jongeren.  Deze activiteiten worden gemonitord d.m.v. focusgroepen, vragenlijsten en observaties. Naast wetenschappelijke inzichten levert dit project concrete handvaten op voor de professionals in de wijk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website