Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

De COVID-19 crisis en de maatregelen daartegen hebben ingrijpende sociale en economische gevolgen voor ZZPers en MKBers. Zij ervaren financiële stress en onzekerheid, zijn gedwongen om hun werk anders in te richten, en moeten zonder steun van een werkgever deze crisis zien te ‘overleven’. De impact van de pandemie op hun gezondheid en financiële weerbaarheid hangt niet alleen af van de overheidssteun, maar ook van het inzicht en de copingsstrategieën van de ondernemers zelf. Wanneer zij de werkeisen die door de pandemie aan hen gesteld worden duidelijk kunnen herkennen en de hulpbronnen die zij nodig hebben om hiermee om te gaan goed kunnen organiseren, zullen zij beter in staat zijn om gezond en financieel weerbaar te blijven.

 

Het doel van dit project is om te onderzoeken hoe effectief specifieke strategieën zijn in het gezond en financieel weerbaar houden van ZZPers en MKBers en of deze strategieën aangeleerd kunnen worden dmv een training. We verwachten dat het mobiliseren van externe hulpbronnen (sociale steun, netwerk) en interne hulpbronnen (zelfinzicht, energie) cruciaal zijn voor het behouden van (mentale) gezondheid en vervolgens ook voor het creëren van kansen om een bedrijf financieel gezond te houden. De strategieën waar wij op focussen zijn zelfinzicht, inzicht in de (werk)omgeving, business- en netwerk craften, en creativiteit. Wij werken hierin samen met het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag en een onderwijskundig adviseur van de TU/e.

 

Het project bestaat uit drie fases: 1) Onderzoeken hoe de strategieën bijdragen aan de gezondheid en financiële weerbaarheid van ZZPers en MKBers door ze enkele weken te volgen, 2) Ontwikkelen en testen van een training die hen ondersteunt om deze strategieën effectief in te zetten, en 3) Ontwikkelen en testen van een schaalbare online training die aangeboden kan worden aan een grote groep ZZPers en MKBers via onze stakeholders (FNV Zelfstandigen, ZZP Servicedesk, MKB Eindhoven, UWV WERKbedrijf).

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website