Om de impact van de pandemie inzichtelijk te maken, voert het RIVM samen met de GGD’en landelijk onderzoek uit om in beeld te brengen hoe de bevolking er voorstaat (fysiek, psychisch en sociaal) en hoe dit zich door de tijd ontwikkelt. Echter, met het genoemd onderzoek worden laaggeletterden en mensen met een licht verstandelijke beperking niet bereikt. Dit project richt zich op het krijgen van inzicht op de impact onder deze doelgroepen en het beantwoorden van de volgende vragen:
Het doel is om een eenvoudige vragenlijst te ontwikkelen voor deze doelgroepen.
De vragenlijst zal afgeleid worden van de landelijke vragenlijst en op drie momenten uitgezet worden. De resultaten worden met verschillende disciplines geïnterpreteerd en vertaald naar concrete handelingsperspectieven.
Download de factsheet doelgroepenDownload de factsheet professionals
Download de facstheet doelgroepenDownload de factsheet professionals
Download de facstheet doelgroepenDownload de factsheet professionals
GGD Gelderland-Midden
Er is een grote groep burgers in het publieke domein die door hun kwetsbare positie hard wordt geraakt door de gevolgen van COVID-19. Wat zijn de behoeften van deze kwetsbare burgers? Tijdens de bijeenkomst op 10 februari 2021 lieten onderzoekers zien wat er speelt en wat we kunnen doen om knelpunten aan te pakken en in behoeften te voorzien. Bekijk het verslag van de bijeenkomst: Kwetsbare burgers tijdens de coronapandemie.
Waar in de eerste fases van de COVID19-epidemie vooral nadruk lag op de fysieke gezondheid, is er later steeds meer ruimte gekomen voor de mentale gezondheid. Onder mentale gezondheid verstaan we goed in je vel zitten. ZonMw financiert verschillende projecten over mentale gezondheid en mentale weerbaarheid. Die projecten kunnen gaan over de hele samenleving, maar ook vaak over een speciale doelgroep, zoals bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking of daklozen.