Projectomschrijving

Aanleiding

Werken tijdens de COVID 19-uitbraak vraagt veel van verpleegkundigen (in opleiding). De toestroom van patiënten, lange werkdagen en het grillige ziekteverloop bij patiënten brengen bij verpleegkundigen, werkzaam in Amphia en verpleegkundigen i.o. van Avans Hogeschool, gevoelens van stress en angst teweeg. Dit treft de verpleegkundigen (i.o.) niet alleen tijdens hun werk, maar ook privé en maatschappelijk.

Doel

Tijdens én na de COVID-19-uitbraak moet er ondersteuning zijn voor verpleegkundigen (i.o.) in alle zorgsectoren. Collard & Vermeulen (2020) formuleerden 3 vragen voor verpleegkundigen die hun werk moeten doen in extreme werkomstandigheden. De vragen zijn bedoeld om laagdrempelig in te zetten en als steun om de juiste onderwerpen aan te kaarten in een gesprek.

Het doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in hoeverre verpleegkundigen (i.o.) ervaren dat het stellen van ‘3 goede vragen’ bijdragen aan het effectief omgaan met de emotionele belasting tijdens en na de COVID-19-uitbraak.

Korte animatiefilm over de 3-vragen-methode

Downloads

Interview

Docent Verpleegkunde en senior onderzoeker Cindy de Bot (Avans Hogeschool) en verpleegkundig onderzoeker Annemarie de Vos (Amphia Ziekenhuis) vertellen wat ze precies hebben onderzocht, hoe ze het hebben aangepakt, wat de uitkomst is en hoe ze de toekomst zien.

> Lees het interview

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website