Projectomschrijving

Bron- en contactonderzoek (BCO) is van groot belang om verspreiding van het coronavirus (SARS-CoV-2) te beperken. Om de effectiviteit van BCO te onderzoeken en te verbeteren, starten zeven GGD’en (Amsterdam, Zuid-Limburg, Rotterdam-Rijnmond, Groningen, Flevoland, Hart voor Brabant, Regio Utrecht) en het RIVM-CIb een gezamenlijk wetenschappelijk project: CONTROL.

CONTROL gaat het proces en de effectiviteit van het BCO evalueren. Er wordt gekeken welke kenmerken van mensen met het coronavirus en van hun contacten bepalend zijn voor de doorlooptijd en de effectiviteit van het BCO. Er worden barrières en succesbepalende factoren voor het BCO geïdentificeerd in overleg met veldpartijen en er wordt een verbeterplan opgesteld. Ook wordt onderzocht welke factoren voorspellend zijn voor verdere virusverspreiding. Daarnaast wordt er een tool ontwikkeld om bij mensen met het coronavirus die mogelijk veel anderen kunnen besmetten snel en intensief BCO te doen.

Op 28 januari 2022 is het paper "Self-reported symptoms as predictors of SARS-CoV-2 infection in the general population living in the Amsterdam region, the Netherlands." gepubliceerd.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website