Projectomschrijving

In dit project staat de behoefte aan nazorg van door corona getroffen mensen in Brabant centraal.

Aanleiding

Noord-Brabant is zwaar getroffen door het coronavirus. Veel mensen hebben enige hulp, informatie en advies gekregen van hun zorgverlener(s). Over de (na)zorgbehoeften na de acute fase van de ziekte, is echter nog weinig bekend.

Aanpak

In dit project gaat het om mensen die na een coronatest met aangetoonde besmetting noodgedwongen in thuisquarantaine zijn geweest, mensen die opgenomen zijn geweest op de intensive care en nabestaanden van een overleden coronapatiënt. Zij worden geïnterviewd om in kaart te brengen welke praktische - en psychosociale nazorgbehoefte zij hebben om zo passende hulp voor hen in te kunnen zetten. Deze resultaten zijn begin 2021 bekend.

Tranzo (Tilburg University) en de GGD Hart voor Brabant werken in dit project samen met GGD Brabant-Zuidoost, Slachtofferhulp, gemeenten, GGZ, Maatschappelijk Werk, ARQ IVP (landelijk rampen onderzoek) en patiëntenvereniging ‘IC Connect’.

Download

Artikel

Terwijl COVID-19 grote impact heeft op patiënten en nabestaanden, is de nazorg niet altijd goed geregeld. Mensen verwerken hun leed in stilte en de thuisrevalidatie hapert, zo blijkt uit 2 onderzoeken. ‘Dit is het moment om zaken op orde te brengen.’

> Lees het artikel 'Verdergaan na corona'

Psychosociale nazorg na Corona: Brabanders aan het woord (Tilburg University)

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website