Persoonlijke verhalen van onderzoekers

COVID-19 ontregelt het hele Nederlandse zorgsysteem. Er ontstaan vertragingen, operaties worden uitgesteld en het zorgpersoneel staat onder druk. Kortom: de coronapandemie heeft een negatief effect op alle zorg in Nederland. De langetermijngevolgen voor de volksgezondheid hiervan zijn moeilijk in te schatten, maar de zorgen nemen wel toe. Het vraagt om een andere aanpak. Beleidsmakers, bestuurders, managers en zorgprofessionals moeten andere manieren vinden om de zorg optimaal in te richten. Maar hoe moet het dan wel? 10 studies doen onderzoek naar de organisatie van zorg. In deze blogserie vertellen een aantal onderzoekers van deze studies hun persoonlijke verhaal over het onderzoek dat zij uitvoeren.

Uitproberen, aanpassen, opbranden?

Welke gevolgen heeft de COVID-19 pandemie op ziekenhuizen, hoe passen zij zich aan en welke gevolgen heeft dit voor de duurzame inzetbaarheid van hun personeel? Daan Westra en Bram Fleuren onderzoeken dit in het project 'Uitproberen, aanpassen, opbranden?'. In deze blog vertellen zij hier meer over.

Lees het verhaal van Daan en Bram

Landelijke en regionale coördinatie van schaarse capaciteit en middelen tijdens de coronapandemie

De pandemie zorgde ervoor dat het uiterste van de capaciteit van ziekenhuizen gevraagd werd. Het verdelen van schaarse middelen werd een uitdaging. In het project 'Landelijke en regionale coördinatie van schaarse capaciteit en middelen tijdens de coronapandemie' wordt onderzocht hoe de coördinatie hiervan verloopt en wat de effecten zijn op de beschikbaarheid en benutting van middelen. Paul Buijs, Gerdien Regts en Taco van der Vaart schreven een blog over hun onderzoek.

 

Lees het verhaal van Paul, Gerdien en Taco
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website