Kennis over het coronavirus vloeit voort uit lopende en afgeronde onderzoeken. Sinds de start van de coronapandemie wordt de kennis over corona en COVID-19 verzameld en uitgebreid.

Kennis over corona en COVID-19

Vanuit verschillende subsidieregelingen, waaronder open rondes en de urgente onderzoekstrajecten in 3 aandachtsgebieden, creatieve oplossingen en de SET-regeling is en wordt kennis over corona vergaard. Voor de thema’s en gehonoreerde projecten kan de pagina onderzoek naar corona en COVID-19 worden geraadpleegd.

Bundeling van kennis op drie aandachtsgebieden

De kennis die wordt opgedaan vanuit verschillende corona-onderzoeken is gebundeld aan de hand van onderstaande aandachtsgebieden:

Bundeling van kennis op speciale thema's

Daarnaast zijn de onderzoeken gebundeld op speciale thema's:

Er is ook een pagina waarop de kennis over corona en COVID-19 voor gemeenten is verzameld.

Samenwerking met NWO

Naast de reguliere subsidies heeft ZonMw ook in samenwerking met NWO met het corona: Fast-track data-programma onderzoek naar corona mogelijk gemaakt. Het ging om onderzoek op het gebied van Sociale en Geesteswetenschappen, Exacte en Natuurwetenschappen en Technische en Toegepaste Wetenschappen en om data die alleen tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis vergaard konden worden. 

Actueel

KRO-NCRV documentaire Rouwen in coronatijd

Henk-Jan Leppink (55) verloor zijn vrouw Ineke midden in de coronatijd. De restricties van toen hebben veel invloed gehad - positief en negatief - op hun omgaan met deze fase van hun leven. Henk-Jan en Ineke’s zus Annechien blikken terug op deze intense en bijzondere tijd en delen hun ervaring van afscheid nemen van Ineke, binnen deze zeer bepalende context waar veel mensen mee werden geconfronteerd.

 

Man en vrouw nemen afscheid van iemand in bed
Pagina

Substitutie van zorg in de gynaecologie: onderzoek naar geleerde lessen

Door uitgestelde of afgeschaalde zorg tijdens de COVID-19-pandemie, kregen veel patiënten alternatieve behandelingen aangeboden. Wat kunnen we leren van deze substitutie van zorg voor gynaeco-oncologie en benigne gynaecologie? 2 projecten onderzoeken dit om de zorg in het algemeen te verbeteren en voor te bereiden op toekomstige periodes van schaarste.

Illustratieve weergaven van werken aan uitkomstgerichte zorg
Nieuws

Samen Slim Open: hoe verspreidt een virus zich door een ruimte?

Onderzoekers Quirine ten Bosch (Wageningen University) en Dorine Duives (TU Delft) hebben een simulatiemodel ontwikkeld om inzichtelijk te maken hoe het coronavirus zich verspreidt door een ruimte. Het is een bijzondere samenwerking van een team bestaande uit verschillende wetenschappelijke disciplines, o.a. epidemiologen, virologen, voetgangersgedrag en game design. Samen hebben ze het Samen Slim Open consortium opgezet en een rekentool gemaakt....

Nieuws
Toon meer

Agenda

Informatie- en matchmakingsbijeenkomst ‘Kwetsbaarheid en weerbaarheid in een online samenleving’

Op vrijdag 10 maart vindt er een online informatiebijeenkomst plaats over de subsidieoproep van het NWA synergieprogramma ‘Kwetsbaarheid en weerbaarheid in een online samenleving’. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de subsidieoproep en kunt u vragen stellen aan het programmateam. Ook kunt u andere deelnemers ontmoeten en samenwerkingsmogelijkheden verkennen.

Lees meer
Toon alle agenda-items
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website