De uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor het proces rondom de subsidieaanvragen van ZonMw. Ook zorgprofessionals zoeken naar andere manieren om hun cliënten en hun naasten zo goed mogelijk te blijven ondersteunen.

Onze samenwerkingspartners zijn hard bezig met het ontwikkelen van mooie initiatieven om hierbij te helpen. Deze initiatieven en informatie worden op deze pagina gebundeld*.

Onderwerpen

Uitgelicht

Vragenlijst

Vanuit de Associatie Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen: gaan voor vragen vanuit de corona crisisteams van zorgorganisaties op zoek naar wetenschappelijke kennis of wetenschappelijke onderbouwde producten in binnen- en buitenland om die voor de zorgorganisaties beschikbaar te maken. 

Naar de vragenlijst

LUMC-COVID radar

Het LUMC verzamelt met de COVID Radar gegevens over klachten en het gedrag van mensen. Hiermee willen we een beter beeld krijgen van hoe de epidemie met het coronavirus (COVID-19) zich in uw regio ontwikkelt. Dat doen we door de gegevens die u ons geeft, heel goed te analyseren. Op die manier zoeken we met wetenschappelijk onderzoek aanknopingspunten om het virus beter onder controle te krijgen.

Meer informatie

Actueel

Opening proef-teststraat corona dankzij LAMP-studie

Vanuit het COVID-19 Programma zijn op het gebied van diagnostiek twee studies gefinancierd die zijn gericht op testen op COVID-19. Bart Keijser van TNO ontwikkelt in een van deze studies een snelle testmethode op basis van LAMP (loop mediated isothermal amplification). Diagnostiek gebaseerd op deze methode is een alternatief voor het testen met PCR (polymerase chain reaction). Keijser en zijn team hebben een sneltest gemaakt die kan worden...

Nieuws

‘OP SLOT’ – Portretten uit de psychiatrie

Menselijk contact en je gezien weten, dat zijn essentiële ingrediënten van de behandeling voor mensen in de psychiatrie. Maar deze groep patiënten is hard getroffen door de COVID-19 crisis en de bijbehorende ‘social distancing’-maatregelen. Via de regeling 'Creatieve oplossingen aanpak coronavirus (COVID-19)' maakten GGZ Centraal in samenwerking met Universiteit Utrecht videoportretten die dit probleem belichten.

Elders gezien

Maatschappelijke effecten COVID-19 onder de loep

Binnenkort starten in ieder geval 20 nieuwe onderzoeksprojecten om antwoord te krijgen op de vraag wat het effect is van het coronavirus (COVID-19) op onze maatschappij. Van 11 andere projecten zijn aanvullende administratieve stappen nodig voordat een besluit kan worden genomen over definitieve honorering. De onderzoeken richten zich op de impact van de genomen maatregelen, op de veerkracht van de samenleving en op de economische gevolgen voor...

Nieuws
Toon meer

Contact

Disclaimer

* ZonMw verwijst op deze pagina door naar initiatieven en informatie aangedragen door derden en is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de inhoud daarvan.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website