De uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor het proces rondom de subsidieaanvragen van ZonMw. Ook zorgprofessionals zoeken naar andere manieren om hun cliënten en hun naasten zo goed mogelijk te blijven ondersteunen.

Onze samenwerkingspartners zijn hard bezig met het ontwikkelen van mooie initiatieven om hierbij te helpen. Deze initiatieven en informatie worden op deze pagina gebundeld*.

Onderwerpen

Uitgelicht

Vragenlijst

Vanuit de Associatie Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen: gaan voor vragen vanuit de corona crisisteams van zorgorganisaties op zoek naar wetenschappelijke kennis of wetenschappelijke onderbouwde producten in binnen- en buitenland om die voor de zorgorganisaties beschikbaar te maken. 

Naar de vragenlijst

LUMC-COVID radar

Het LUMC verzamelt met de COVID Radar gegevens over klachten en het gedrag van mensen. Hiermee willen we een beter beeld krijgen van hoe de epidemie met het coronavirus (COVID-19) zich in uw regio ontwikkelt. Dat doen we door de gegevens die u ons geeft, heel goed te analyseren. Op die manier zoeken we met wetenschappelijk onderzoek aanknopingspunten om het virus beter onder controle te krijgen.

Meer informatie

Actueel

Eerste resultaten van creatieve ideeën aanpak coronavirus

Door het creatieve idee van Do It Together zijn de eerste verticale tuintjes af; het resultaat van dagbesteding thuis. Het project FlexVisit maakte mogelijk dat veel ouderen in verpleeghuizen dankzij veilige bezoekcabines toch bezoek konden ontvangen. Verder leerden verpleegkundigen door virtual reality werken met COVID-patiënten. Een kleine greep uit de resultaten van 74 projecten die zijn gestart binnen de regeling Creatieve oplossingen aanpak...

Nieuws

Wetenschap helpt maatschappij met herstarten

Tijdens de persconferentie van 24 juni jl. werden nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Bedrijven en organisaties krijgen de mogelijkheid om hun werkzaamheden weer op te pakken of uit te breiden, wel met 1,5 meter afstand. De vraag daarbij is hoe ze dat het beste kunnen aanpakken, ook met oog op een mogelijke volgende uitbraak van het coronavirus of een andere epidemie. Daar is onderbouwde kennis voor nodig. Via de...

Nieuws

Trimbos-instituut publiceert resultaten onderzoek psychische gezondheid in verpleeghuizen

In april is het Trimbos-instituut samen met een consortium van onderzoekers onder leiding van de Universiteit van Amsterdam een onderzoek gestart naar de sociale impact van het coronavirus (COVID-19) op kwetsbare groepen. Dit onderzoek is onderdeel van het ZonMw-project Social Impact of Physical Distancing on Vulnerable Populations during COVID-19. Het rapport schetst de negatieve gevolgen van het bezoekverbod op de gezondheid en het welzijn van...

Nieuws
Toon meer

Contact

Disclaimer

* ZonMw verwijst op deze pagina door naar initiatieven en informatie aangedragen door derden en is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de inhoud daarvan.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website