De uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor het proces rondom de subsidieaanvragen van ZonMw. Ook zorgprofessionals zoeken naar andere manieren om hun cliënten en hun naasten zo goed mogelijk te blijven ondersteunen.

Onze samenwerkingspartners zijn hard bezig met het ontwikkelen van mooie initiatieven om hierbij te helpen. Deze initiatieven en informatie worden op deze pagina gebundeld*.

Onderwerpen

Uitgelicht

Vragenlijst

Vanuit de Associatie Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen: gaan voor vragen vanuit de corona crisisteams van zorgorganisaties op zoek naar wetenschappelijke kennis of wetenschappelijke onderbouwde producten in binnen- en buitenland om die voor de zorgorganisaties beschikbaar te maken. 

Naar de vragenlijst

LUMC-COVID radar

Het LUMC verzamelt met de COVID Radar gegevens over klachten en het gedrag van mensen. Hiermee willen we een beter beeld krijgen van hoe de epidemie met het coronavirus (COVID-19) zich in uw regio ontwikkelt. Dat doen we door de gegevens die u ons geeft, heel goed te analyseren. Op die manier zoeken we met wetenschappelijk onderzoek aanknopingspunten om het virus beter onder controle te krijgen.

Meer informatie

Actueel

Professionals voor psychische hulp: “grote zorgen over de impact van de coronacrisis voor cliënten en henzelf”

Vandaag presenteerde Trimbos het eindrapport 'Impact van de coronacrisis op het werk en welzijn van professionals voor psychische hulp'. Zij onderzochten de gevolgen van de coronacrisis voor het werk en welzijn van professionals die hulp, zorg en ondersteuning geven bij psychische problemen?Daaruit komen een aantal aanbevelingen over onder meer het verminderen van de werkdruk voor professionals.

Elders gezien

Ggz-panel: forse impact huidige coronagolf

MIND zette verschillende enquêtes uit onder hun achterban om zicht te krijgen op de ervaring van ggz-cliënten tijdens de coronacrisis. De laatste was net voor de huidige lockdown. De impact van corona en de coronamaatregelen op mensen met psychische klachten blijkt beduidend toe te nemen.

Elders gezien

Ethische vraagstukken in tijden van Corona

Met de komst van het coronavirus werden we dit jaar met nieuwe vraagstukken geconfronteerd. Aan het eind van het jaar kijken we hierop terug. Welke waardenafwegingen hebben zorgverleners, bestuurders en patiënten gemaakt? Vandaag brengt het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) de essaybundel ‘Ethiek in tijden van Corona’ uit, met ethische reflecties op de coronacrisis. De essays zijn geschreven door gastauteurs met verschillende professionele...

Elders gezien

Data stewards eager to learn how to create FAIR metadata for national COVID-19 data portal

ZonMw, Health-RI and the GO FAIR Foundation will kick off a new series of 9 virtual workshops. More than 80 data stewards and researchers from different institutes will learn to design machine actionable metadata. These workshops are part of a ZonMw project that will help to develop COVID FAIR data services and a national COVID-19 data portal. Both are instrumental to facilitate and speed up research on COVID-19.

plaatsnaambord met workshop erop
Nieuws
Toon meer

Contact

Disclaimer

* ZonMw verwijst op deze pagina door naar initiatieven en informatie aangedragen door derden en is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de inhoud daarvan.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website