De uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor het proces rondom de subsidieaanvragen van ZonMw. Ook zorgprofessionals zoeken naar andere manieren om hun cliënten en hun naasten zo goed mogelijk te blijven ondersteunen.

Onze samenwerkingspartners zijn hard bezig met het ontwikkelen van mooie initiatieven om hierbij te helpen. Deze initiatieven en informatie worden op deze pagina gebundeld*.

Onderwerpen

Uitgelicht

Vragenlijst

Vanuit de Associatie Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen: gaan voor vragen vanuit de corona crisisteams van zorgorganisaties op zoek naar wetenschappelijke kennis of wetenschappelijke onderbouwde producten in binnen- en buitenland om die voor de zorgorganisaties beschikbaar te maken. 

Naar de vragenlijst

LUMC-COVID radar

Het LUMC verzamelt met de COVID Radar gegevens over klachten en het gedrag van mensen. Hiermee willen we een beter beeld krijgen van hoe de epidemie met het coronavirus (COVID-19) zich in uw regio ontwikkelt. Dat doen we door de gegevens die u ons geeft, heel goed te analyseren. Op die manier zoeken we met wetenschappelijk onderzoek aanknopingspunten om het virus beter onder controle te krijgen.

Meer informatie

Actueel

WRR en KNAW starten scenariostudie naar brede impact coronacrisis

De coronacrisis heeft onze samenleving hard geraakt. Nu we ruim een jaar met dit virus leven is de vraag hoe het vanaf hier verder kan gaan. De WRR (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) en de KNAW starten daarom een gezamenlijke scenariostudie naar de brede impact van de coronacrisis om zo de Nederlandse regering strategisch te ondersteunen. We hebben hierbij oog voor de medisch-virologische aspecten van de pandemie, maar vooral ook...

Elders gezien

Stevig sociaal netwerk vergroot mentale veerkracht

COVID-19 heeft een grote impact op onze samenleving. Sommige groepen en gebieden worden harder getroffen dan andere. Vooral de kwetsbare groepen ervaren angst en uitzichtloosheid. Een goed gesprek, werk of meer sociaal kapitaal kan het leven zonniger maken. Een interdisciplinair onderzoeksteam onder leiding van socioloog Godfried Engbersen monitort wat de maatschappelijke impact van COVID-19 op de Nederlanders is.

Pagina

Kleinschalige crisisopvang geeft dakloze rust voor toekomstplannen

Daklozen ervaren door de coronacrisis meer stress, eenzaamheid en discriminatie. Maar de crisis bracht ze ook veel goeds: meer rust door kleinschalige opvang en aandacht voor hun welzijn. Door de coronacrisis stonden daklozen opeens hoog op de politieke agenda. Hoogleraar gezondheidsverschillen en straatdokter Maria van den Muijsenbergh ijvert voor structurele aandacht. Lees hoe Maria de gevolgen van de crisis voor daklozen in kaart brengt.

Pagina

Laaggeletterden hebben behoefte aan eenduidige informatie over corona

De impact van de coronacrisis op het mentale welzijn van laaggeletterden en mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) is groot. Wat is er aan de hand? En welke steun hebben ze nodig? Projectcoördinator Fieke Raaijmakers van GGD Gelderland-Midden onderzoekt de impact van COVID-19 en wil met haar onderzoek antwoord geven op deze vragen. Lees wat Fieke en haar projectteam hierover vertellen.

Pagina
Toon meer

Contact

Disclaimer

* ZonMw verwijst op deze pagina door naar initiatieven en informatie aangedragen door derden en is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de inhoud daarvan.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website