Wij financieren al jaren onderzoeken naar de effectiviteit van vaccinaties. Ook stimuleren wij dat de resultaten van deze onderzoeken worden toegepast in de praktijk. Belangrijke onderwerpen bij de onderzoeken zijn onder meer: het voorkomen van negatieve gezondheidseffecten, het door-ontwikkelen en verbeteren van de beschikbare vaccins en de communicatie over de verschillende vaccinaties. 

Wilt u meer weten over de onderzoeken naar vaccinaties en de bestrijding van infectieziekten als kinkhoest, mazelen, hepatitis A, influenza of COVID-19? Bekijk dan de onderstaande projecten. U kunt doorklikken op elk project en daar vindt u meer informatie, zoals een lijst met interessante websites en documenten over het onderzoek en ontwikkelingen die hiermee te maken hebben.   

Uitgelicht

Coronavaccins en risicogroepen

Bieden de huidige goedgekeurde coronavaccins voldoende bescherming aan specifieke risicogroepen, zoals mensen met bepaalde ziektes of aandoeningen? In verschillende studies wordt hier momenteel onderzoek naar gedaan.

Bekijk de onderzoeken

RIVAR-studie: rotavirus-vaccin voor risicokinderen minder gunstig dan verwacht

portret Patricia Bruijning

Patricia Bruijning, kinderarts en epidemioloog bij het UMC Utrecht, ontdekte dit in haar studie. Vaccinatie van alleen risicokinderen is daarom niet de juiste strategie voor het rotavirus.

Lees het interview

HPV-keuzehulp voor HPV-vaccinatie

Deze keuzehulp helpt meisjes en hun moeders te beslissen of meisjes zich laten inenten tegen het humaan papillomavirus (HPV), het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken. 'Juist voor twijfelaars kan de site veel betekenen.'

Lees het artikel in de Mediator

Bekijk de onderstaande projecten over de werking van vaccinaties:

Contact opnemen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website