Projectomschrijving

Jonge Onderzoekersdag (JOD) 2018: "Van Lab tot Ledikant" 

De Jonge Onderzoeksdag (JOD) is een netwerkbijeenkomst die jaarlijks gehouden wordt. Deze dag wordt georganiseerd door stichting TULIPS, een multidisciplinair netwerk van kinderartsen, fysiotherapeuten, psychologen en biomedische onderzoekers. TULIPS houdt zich specifiek bezig met wetenschappelijk onderzoek in de kindergezondheidszorg door zowel medici als paramedici. Het doel van de JOD is om een nieuwe generatie jonge onderzoekers op dit gebied bij elkaar te brengen en op te leiden tot de onderzoeksleiders van morgen.

De JOD vond plaats op vrijdag 23 november 2018. Het thema van deze editie was ‘Translationeel Onderzoek’. De afgelopen decennia is er een enorme ontwikkeling geweest in het basale, biomedische onderzoek, hetgeen een grote positieve impact op de gezondheid van kinderen kan hebben. Het vertalen van deze basale inzichten naar het ziekenhuis en het zieke kind/ouders vraagt om specifieke vaardigheden. Het doel van de JOD was om jonge onderzoekers in een multi-disciplinaire setting nader kennis te laten maken met translationeel onderzoek en om vaardigheden te vergroten die nodig zijn om onderzoekskennis over te brengen naar de praktijk/de patiënt.

Onderzoekers uit verschillende disciplines namen deel aan interactieve lezingen en workshops. Er was veel gelegenheid voor het uitwisselen van ideeën en delen van onderzoeksresultaten.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website