Projectomschrijving

Gebruik van Artificial Intelligence en Machine Learning in het voorspellen van complicaties en functionele uitkomsten in complexe (hoog-energetische) enkel fracturen

Deze subsidie wordt gebruikt voor een werkbezoek aan het Flinders Medical Centre, Adelaide (Australië). De gekozen onderzoeksgroep zijn experts op het gebied van Artificial Intelligence en Machine learning en de benodigde infrastructuur is aanwezig. De combinatie tussen de database en de kennis in Adelaide, zal leiden tot een uniek algoritme die een significante bijdrage kan leveren in de zorg voor complexe enkel fracturen.
Complexe (hoog-energetische) enkel fracturen zijn enorm invaliderend voor patiënten. Zowel op korte als  lange termijn hebben deze fracturen grote gevolgen voor de dagelijkse activiteiten en participatie in de maatschappij, waaronder werk, sport en sociale contacten.
Momenteel is de relatie tussen de ernst van het letsel, de behandeling en de daadwerkelijke functionele uitkomst nog onduidelijk. Dit medische vraagstuk sluit aan bij de vragen waar patiënten mee zitten als ze onverhoopt een ernstig letsel oplopen en uit het dagelijks leven gerukt worden. Vragen als:
•    Is het letsel ernstig?
•    Moet ik geopereerd worden?
•    Komt het weer goed?  
Het doel van dit project is om met behulp van nieuwe technologie, namelijk Artificial Intelligence en Machine Learning, op zoek te gaan naar antwoorden voor deze patiënten.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website