Projectomschrijving

Ontwikkelingen van COSMIN website en database

COSMIN (COnsensus-based Standards for the selection of health Measurement INstruments) heeft als doel om het selecteren van kwalitatief goede meetinstrumenten in wetenschappelijk onderzoek in alle medische disciplines te verbeteren. Het gebruik van meetinstrumenten van onvoldoende kwaliteit in wetenschappelijk onderzoek kan leiden tot onder- of overschatting van resultaten.

COSMIN ontwikkelt tools om het beste meetinstrument te kunnen selecteren, waaronder een richtlijn voor het uitvoeren van systematische reviews van meetinstrumenten; zoekfilters om studies naar meetinstrumenten te vinden; en checklists die onderzoekers ondersteunen bij het evalueren van de kwaliteit van meetinstrumenten. Daarnaast houdt COSMIN een database bij met alle systematische reviews van meetinstrumenten.

Deze tools met uitgebreide uitleg voor gebruik zijn kosteloos beschikbaar voor (klinisch) onderzoekers via de website www.cosmin.nl. Met de honorering van deze subsidieaanvraag kan de COSMIN website en de database voor systematische reviews en meetinstrumenten vernieuwd worden. Hierdoor zijn COSMIN tools beter toegankelijk voor (klinische) onderzoekers.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website