Over dit programma

ERA4Health is een Europees Partnerschap binnen het Horizon Europe-programma van de Europese Commissie. Het is een gecombineerd vervolg op ERA-CVD, EuroNanoMed en Healthy Diet for a Healthy Life en het kan zich inhoudelijk uitbreiden naar ‘investigator initiated clinical trials’. In zeven jaar tijd beoogt het partnerschap internationaal onderzoek te financieren op het gebied van hart- en vaatziekten, nanogeneeskunde, en voeding, gezondheid en preventie.

Doel

Naast financiering van internationaal onderzoek zal het partnerschap ERA4Health onderzoeksagenda’s opstellen voor de volgende thematische onderdelen:

-    preventie, sociale gezondheidsverschillen en voeding;
-    nanomedicine;
-    cardiovasculaire ziekten.

Partners

Vanuit Nederland zijn vooralsnog de volgende organisaties betrokken: NWO, ZonMw en de Hartstichting. ZonMw is in dit partnerschap projectleider met betrekking tot de strategische planning waarin o.a. trends en ontwikkelingen in publieke gezondheid worden gedetecteerd en de strategische onderzoeksagenda wordt geactualiseerd.

Binnen ERA4Health zullen meerdere calls worden ontwikkeld met financiële inbreng van 34 financieringsorganisaties uit 23 landen.

Budget en doorlooptijd

Het programma loopt tussen 2022 en 2029. In deze periode zullen NWO (6,75 miljoen euro), ZonMw (> 1 miljoen euro) en overige partners (o.a. de Hartstichting 0,7 miljoen euro) samenwerken.

Meer informatie?

Gerelateerde onderwerpen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website