Veel van de vraagstukken waar we nu voor staan binnen de gezondheidszorg zijn niet uniek voor Nederland. Het is daarom goed om internationaal te bekijken welke vraagstukken spelen en of gezamenlijk opgetrokken kan worden. Door bundeling van expertise en middelen komt de oplossing van deze vraagstukken sneller dichterbij. Dat gebeurt ook op het gebied van translationeel onderzoek. Hieronder de verschillende initiatieven waarin ZonMw op dit type onderzoek participeert.

Uitgelicht

Thema's

De thema's waar ZonMw op translationeel onderzoek internationaal samenwerkt zijn:

In Mediator 34: artikel 'Wiskundig wapen tegen afstoting donornier'

Een donornier wordt soms jaren na transplantatie onverwachts afgestoten. Onderzoekers van het Radboudumc werken aan een computermodel dat dit gevaar ziet aankomen. Het uiteindelijke doel: tijdige behandeling ter behoud van de nier.

Lees nu in Mediator

Actueel

Volg via RSS

Meetinstrumenten op kwaliteit selecteren

Voor klinisch onderzoekers is het vaak een uitdaging om het juiste meetinstrument te vinden dat past bij hun vraagstelling. De methodologie COSMIN, ontwikkeld door het Amsterdam UMC, kan hen bij die zoektocht helpen. Verschillende hulpmiddelen bieden inzicht bij het bepalen welk instrument de meest nauwkeurige en valide onderzoeksresultaten kan opleveren.

Nieuws

SPRING-PLANK

Om veelbelovend onderzoek mogelijk te maken dat buiten huidige onderzoeksprogramma’s valt, bundelt ZonMw de krachten met andere onderzoekfinanciers in binnen- en buitenland. ZonMw Internationale Samenwerking lanceert daarom het initiatief SPRING-PLANK. Door langdurige gezamenlijke onderzoeksprogrammering beoogt ZonMw met SPRING-PLANK veelbelovende onderzoeksresultaten daadwerkelijk tot toepassing in de praktijk te brengen.

Nieuws

Aankondiging subsidieronde zeldzame ziekten

Op 14 december 2018 opende het nieuwe European Joint Programme on Rare Diseases (EJP RD) de Joint Transnational Call (JTC) 2019. Het doel van deze ronde is om wetenschappers uit verschillende landen effectief te laten samenwerken op een interdisciplinair onderzoeksproject ten gunste van patiënten met een zeldzame ziekte.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Contact

Dummyfoto van een vrouw

Erica Hackenitz

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 7 0349 51 59
Rob Diemel

Rob Diemel

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 34 952 52
E-mailadresdiemel@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website