Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Het project HiStory gaat het concept 'story-telling' gebruiken om de sociale inclusie van ouderen te verbeteren. Ouderen hebben vaak veel verhalen, over hun jeugd, hoe het leven vroeger was en de plekken waar ze zij opgegroeid en gewerkt hebben. Praten over het leven met anderen helpt om de identiteit te bevestigen en te verbinden met anderen. Het draagt bij aan succesvol ouder worden. Het vertellen van een (levens)verhaal helpt niet alleen ouderen en hun naasten. De verhalen kunnen ook waarde hebben voor anderen die van authentieke verhalen houden met een rijke persoonlijke ervaring. Het HiStory project ziet verschillende potentiële doelgroepen die geïnteresseerd zijn in het consumeren van verhalen van ouderen. Leerlingen in een geschiedenisles, toeristen die door een oude stad wandelen en bezoekers van een museum.

History ondersteunt het verzamelen van persoonlijke verhalen om deze (desgewenst) te verbinden aan de geschiedenis en het cultureel erfgoed. Op deze manier draagt HiStory bij aan een participatieve democratie en het vastleggen van ons erfgoed. Ouderen worden betrokken bij hun gemeenschap vanuit hun ervaring en kennis en 'empowered' om zich te verbinden met de gemeenschap.

Het project zal een systeem ontwikkelen dat ouderen helpt hun verhaal te vertellen, te delen en met anderen in contact te komen op basis van een gezamenlijke ervaring. Het systeem bestaat uit verschillende bouwblokken:

• Verhalen vastleggen

• Verhalen delen

• Verhalen bewerken

• Verhalen consumeren

• Verbinden door verhalen.

Het partnerschap brengt partners samen met ervaring in de gehele keten van ouderen, tot gemeenten, musea, scholen en onderzoekers en ontwikkelaars.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website