Mobiele menu

Regionale aanpak personen met verward gedrag Noord-Limburg

Projectomschrijving

De 7 Noord-Limburgse gemeenten werken samen bij de totstandkoming en implementatie van een plan van aanpak voor personen met verward gedrag. Hiertoe is ook de samenwerking gezocht met diverse zorg- en veiligheidspartners in Noord-Limburg. Om een aanpak in te richten, welke zoveel mogelijk aansluit bij de vraag en behoeftes uit de regio zijn diverse bijeenkomsten georganiseerd met partners uit het veld. Tijdens deze bijeenkomsten zijn 4 thema’s geprioriteerd om op te pakken:

  • time-out voorziening
  • herstelvoorziening
  • niet-acuut meldpunt
  • bevorderen inclusieve samenleving

Rondom deze thema’s werden hiaten ervaren.

Doel

Dit plan richt zich op het ontwikkelen van de nieuwe interventies time-out voorziening en aanpak inclusieve samenleving én het verbinden van alle interventies en bouwstenen, om te komen tot een sluitende aanpak. Voor het meldpunt en de herstelvoorziening zijn/worden aparte subsidieaanvragen geschreven.

Beweging in kwetsbaarheid

Van januari tot en met juni 2021 besteedden we onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor (psychisch) kwetsbare mensen. Met een maandelijkse talkshow, podcasts en publicaties.

Afbeelding

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

De Noord-Limburgse gemeenten (Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray) hebben afgesproken dat samengewerkt wordt bij de totstandkoming en implementatie van een regionaal plan van aanpak voor personen met verward gedrag. Hiertoe is de samenwerking gezocht en aangegaan met diverse zorg- en veiligheidspartners in Noord-Limburg. Om een aanpak in te richten, welke zoveel mogelijk aansluit bij de vraag en behoeftes uit de regio zijn diverse bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten zijn vier thema’s geprioriteerd om op te pakken: time-out voorziening, herstelvoorziening, niet-acuut meldpunt en bevorderen inclusieve samenleving. Rondom deze thema’s werden hiaten in de sluitende aanpak verward gedrag ervaren. Dit plan richt zich op het ontwikkelen van de nieuwe interventies time-out voorziening en aanpak inclusieve samenleving én het verbinden van de interventies en bouwstenen, om te komen tot een sluitende aanpak verward gedrag.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
638015006
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2019
2022
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
E. Meijerink
Verantwoordelijke organisatie:
Gemeente Horst aan de Maas