Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Het project Street-triage Twente behelst de dagelijkse inzet van een wagen met inzet van een team voor een pilotperiode van minimaal één jaar in Twente. Aangezien de meeste meldingen tussen 16.00 uur tot 24.00 uur voorkomen (365 dagen per jaar) is deze inzet gepland van ongeveer 16.00 uur tot middernacht (aansluitend op tijden avonddienst politie).

De bezetting van dit team kan variëren van 2 tot 3 personen. Een politieagent en een sociaal psychiatrisch verpleegkundige zijn standaard. Daaraan kan een ambulancechauffeur of een ambulanceverpleegkundige worden toegevoegd. In de pilot wordt geoefend met deze drie varianten.

 

Gedurende de pilotperiode zal dit Street-triage team werkzaam zijn in Twente. Dit team zal gedurende de uren dat zij inzetbaar is gestationeerd zijn op een centraal punt (meldkamer Twente in Hengelo) in het werkgebied. Het team wordt via de meldkamer van ambulance en/of politie opgeroepen en zal zoveel als mogelijk als first-responder (met een maximale aanrijtijd van 25 minuten) reageren op E33-meldingen en 'on the spot' triage uitvoeren. Vervolgens kan de persoon met verward gedrag door het Street-triage-team worden vervoerd naar de voor hem/haar beste plek. Dit kan bijvoorbeeld de beoordelingsruimte van een GGZ-instelling zijn. Maar ook de eerste hulp van een ziekenhuis of een plek voor maatschappelijke opvang.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website