Projectomschrijving

De Waag, centrum voor ambulante forensische ggz, ontwikkelt in samenwerking met ketenpartners in de regio Utrecht, een app voor mensen met verward gedrag. Voor het ontwikkelen van deze app is een subsidie verleend door ZonMw. Joan van Horn, één van de ontwikkelaars, legt uit dat  de app nodig is omdat er steeds meer aandacht is voor mensen met verward gedrag die verstoken blijven van passende zorg.

Doel

Het ontwikkelen van een zogenaamde ‘beoordelings- en taxatie app’ om (acute) veiligheidsrisico’s en zorgbehoeften te kunnen inschatten. De app zal naar verwachting het eerste kwartaal van 2018 worden opgeleverd.

Gebruikers

De gebruikers van de app zijn alle ketenpartners die betrokken zijn bij de opvang en zorg voor personen met verward gedrag en de naaste familieleden van de betreffende persoon. De app wordt mede ontwikkeld vanuit de (F)ACT en For(F)ACT-teams in regio Utrecht omdat deze teams zich bij uitstek richten op de doelgroep van mensen met verward gedrag.

Beweging in kwetsbaarheid

Van januari tot en met juni 2021 besteedden we onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor (psychisch) kwetsbare mensen. Met een maandelijkse talkshow, podcasts en publicaties.

Downloads

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale goed werkende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt uw projectidee wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website