Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

 

Ik, Bas Labruyère, heb in 2010 de film Verloren Jaren (www.verlorenjaren.nl) uitgebracht, die gaat over mijn eerste, langdurige psychose die ik kreeg toen ik aan de filmacademie in Amsterdam studeerde. Het maken van de film was een initiatief van mijn psychiater, Wim Veling, en heeft enorm bijgedragen aan mijn herstelproces destijds. Ik heb de film meer dan 250 keer nabesproken en daarmee naam gemaakt bij universiteiten, HBO-instellingen en de GGz in Nederland en Vlaanderen.

 

In 2016 kreeg ik te maken met een zware terugval die tot eind 2018 heeft geduurd. Naast de psychose ben ik in de afgelopen jaren geconfronteerd met een situatie van schade-op-schade Zo vonden mijn naasten dat de ontstane maatschappelijke problemen maar door de GGz en de gemeente opgelost moesten worden. Helaas dat dat niet gewerkt heeft. Momenteel staan mijn spullen in een opslagruimte en heb ik geen vaste verblijfplaats meer, waardoor ik nu de status van ‘thuisloze’ heb bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Maastricht.

 

Ik ben de afgelopen jaren gemanoeuvreerd in trajecten van uitkering, er bovenop komen, van geen uitkering, naar terugval, naar gemeente wil helpen en kan niks betekenen, naar GGz naar Leger des Heils: het wordt alleen maar uitzichtlozer. We zijn helaas niet zo goed georganiseerd in Nederland als veel mensen denken. Ik ben onlangs een inzamelingsactie begonnen op Facebook en heb mijn netwerk ingeschakeld om uit mijn huidige onhoudbare situatie te komen. Dat lijkt te werken, maar het zou eigenlijk niet mogen kunnen dat een situatie door een psychose zo ver heeft kunnen escaleren.

 

Ik wil mijn huidige situatie graag in beeld brengen door een korte documentaire. Deze documentaire wil ik aanbieden als ‘levende casus’ inclusief nabespreking door mijzelf bij opleidingen Social Work. Daarnaast wil ik de documentaire, inclusief achtergrondinformatie, publiceren op de website www.verlorenjaren.nl.

 

In dit project heb ik samenwerking gezocht met Adstructie BV, die een projectleider levert om te helpen resultaat te leveren met het produceren van een film en het geven van presentaties. Zo ben ik ingebed in het netwerk van ervaringsdeskundigen en heb beschikking over breed netwerk in zorg, onderwijs en welzijn. We gaan minimaal 12 keer de film met nabespreking doen in lessen Social Work.

 

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website