Projectomschrijving

Uit onderzoek is bekend dat het hebben van werk een positieve invloed heeft op de mentale gezondheid. Door de problemen die mensen met autisme ondervinden in het dagelijks leven, is op dit moment slechts een kwart van hen werkzaam.

Doel

Het doel van het praktijkproject ‘WerkWeb-Autisme’ is een zelfmanagement methodiek te ontwikkelen om normaal- tot hoogbegaafde mensen met autisme, samen met betrokken professionals, te ondersteunen bij het vinden en behouden van werk dat goed bij hen past.

Hoe werkt het?

De methodiek geeft inzicht in de eigen effectiviteit, eigen regie, talenten en voorkeuren, wat belangrijke voorwaarden zijn voor deelname aan werk. Ook helpt het bij optimale matching met de mogelijkheden die de samenleving biedt voor wat betreft werk, behandeling en begeleiding.

Gratis online beschikbaar

De ‘WerkWeb-Autisme’ e-health methodiek wordt wetenschappelijk ontwikkeld, zal landelijk gratis online beschikbaar komen en zorgt naar verwachting voor versterking van het herstelvermogen van mensen met autisme.

Film over WerkWeb Autisme

In dit filmpje vertellen Jeanet Landsman (projectleider WerkWeb-autisme, Universitair Medisch Centrum Groningen), Tony van Lieburg (technisch projectleider, Carapax) en Roy Houtkamp (ervaringsdeskundige) hoe de e-health methodiek mogelijkheden biedt voor wat betreft werk, behandeling en begeleiding aan mensen met autisme.

Downloads

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website