Mobiele menu

Borging SGL-opbrengst op Flexibel kennisplatform

Projectomschrijving

Dit project gaat over het borgen van de opbrengsten van een ander project dat gaat over prikkelverwerking bij mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en een verstandelijke beperking (VB). Dat project heet ‘De Sensatie van een Goed Leven’ (SGL)

Basis gelegd voor website

In het SGL-project is met mensen met autisme, ouders, begeleiders, leerkrachten en andere experts en wetenschappers de basis gelegd voor het bouwen van een website voor het (h)erkennen en positief beïnvloeden van prikkelverwerking bij mensen met ASS en VB. Doel is een ‘goed leven’ voor hen.

Gericht op ouders, begeleiders en leerkrachten

De website is gratis toegankelijk en is gericht op ouders, begeleiders en leerkrachten. Ook andere geïnteresseerden kunnen er alle nieuwe kennis en handvatten vinden op het gebied van prikkelverwerking en zich laten inspireren. Als we beter begrijpen hoe deze mensen prikkels ervaren, kunnen we meer voor hen betekenen.

Website gereed

De website is inmiddels klaar en toegankelijk op www.sensonate.nl. In 2020 hebben we de website geëvalueerd en zijn verdergegaan met doorontwikkelen.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

Onze kernboodschap: We willen een goed leven voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking via een optimale prikkelbalans. Dit doen we door met alle betrokkenen van het SGL-netwerk een aanpak te ontwikkelen die hierbij ondersteunend is. Daarbij richten we ons primair op mensen met autisme met (of zonder) een verstandelijke beperking, hun ouders, begeleiders en leerkrachten en secundair op (para-)medici, wetenschappers, opleiders en andere geïnteresseerde experts. De aanpak bestaat uit een viertal gereedschappen, vormgegeven in een gezamenlijke ‘Prikkeltaal’ en ingebed op een flexibel en blijvend online platform. We voeren dit project uit binnen dezelfde groep, met dezelfde projectgroep en binnen dezelfde projectperiode als 'De Sensatie van een Goed leven'. Zie daar voor de verdere gegevens van de leden van de projectgroep.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
8450040061
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2019
2022
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Dr. J.A. Landsman-Dijkstra
Verantwoordelijke organisatie:
Universitair Medisch Centrum Groningen