Over dit programma

Gemeenten hebben de afgelopen jaren meer taken en verantwoordelijkheden gekregen rondom werk en inkomen. Denk bijvoorbeeld aan re-integratie, schuldhulpverlening en armoedebestrijding. Bij veel gemeenten leeft de vraag wat werkt voor wie, wat niet en waarom? Het kennisprogramma Vakkundig aan het werk stimuleert onderzoek naar concrete antwoorden op deze vragen.

Vragen en behoeften van gemeenten staan centraal

Om gemeenten beter op weg te kunnen helpen, is ZonMw op verzoek van het ministerie van SZW en in nauwe samenwerking met Divosa, VNG, UWV en VWS gestart met het kennisprogramma. Het is onderdeel van een bredere beweging in de sector werk en inkomen om meer methodisch en evidence based te werken (gebaseerd op wetenschappelijke inzichten). De vragen en behoeften van gemeenten staan centraal. Wat is een effectieve manier om te bevorderen dat zo veel mogelijk mensen (regulier) betaald werk vinden en houden? En hoe kan het lokale bestuur effectief bijdragen aan het verminderen van armoede en problematische schulden?

Kennisateliers Vakkundig aan het Werk

Wat kunnen we in de dagelijkse praktijk met de kennis die we al hebben? Hoe kunnen nieuwe inzichten de dienstverlening aan cliënten versterken? In het voorjaar 2019 organiseerden we hierover 3 regionale kennisateliers waarbij de 5 thema’s van het programma centraal stonden: re-integratie, schuldhulpverlening en armoedebestrijding, methodisch en integraal werken en werk voor statushouders. Lees alles over deze kennisateliers in het E-magazine Wat werkt in jouw praktijk?

De projecten van Vakkundig aan het werk

We hebben de projecten voor u gesorteerd per onderwerp. Wat is de onderzoeksvraag? Hoe gaat het onderzoek in zijn werk? Wat is het resultaat en hoe kan dit in de praktijk worden toegepast?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Op de themapagina Vakkundig aan het werk vindt u altijd het laatste nieuws, bijvoorbeeld over lopende en afgeronde projecten. Wilt u niets missen, abonneer u dan op onze nieuwsbrief of bekijk de laatste edities.

Gerelateerde onderwerpen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website