Als gemeente bent u verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning van inwoners. Persoonsgericht en op maat. Een grote uitdaging die vraagt om goede samenwerking tussen de gemeente, inwoners, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Wij ondersteunen u hierbij met subsidie en reeds bestaande inzichten uit onderzoek.

Uitgelicht

'Gezond verstand is niet genoeg, gemeenten hebben kennis nodig'

De meerderheid van gemeenten heeft een draai gemaakt naar doen wat werkt, zegt VNG-directeur Jantine Kriens over de veranderingen in het sociale domein. Vele werken vanuit een opgave, in overleg met inwoners, professionals en andere partijen. ‘Pas wanneer beleid, praktijk en kennis samenkomen, kun je echt meters maken.’

Lees het artikel op movisie.nl

Filmpje: wat kan ZonMw betekenen voor de gemeente?

animatie twee poppetjes in gesprek

In dit korte filmpje leggen wij u uit wat ZonMw voor u kan betekenen.

Bekijk het filmpje

Lokale aanpak verward gedrag

Programmabeeld Actieprogramma lokale initiatieven voor mensen met verward gedrag

Als gemeente kunt u via ons actieprogramma subsidie aanvragen voor het realiseren van een goed werkende aanpak voor mensen met verward gedrag en hun omgeving. Bekijk de subsidiemogelijkheden en laat u inspireren door de kennis en ervaringen van andere projecten.

Actieprogramma verward gedrag

Ontwikkel kennisgedreven jeugdbeleid

U bent volop bezig met de transformatie van de jeugdsector in uw gemeente. Benieuwd hoe een academische werkplaats uw gemeente daarbij kan helpen? Of wil je weten hoe je binnen jouw gemeente de maatschappelijke diensttijd organiseert? In de impressie Jeugd bij ZonMw 2018 | 2019 ziet u hoe wij u kunnen helpen. 

Bekijk de impressie

Succesvolle arbeidsparticipatie voor mensen met autisme

Thumbnail van de film over WerkWeb-Autisme

In het praktijkproject ‘WerkWeb-Autisme’ wordt een zelfmanagement methodiek ontwikkeld om normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme, samen met betrokken professionals, te ondersteunen bij het vinden en behouden van werk dat goed bij hen past.

Bekijk het filmpje

Maatschappelijke Diensttijd

Maatscaheppelijke diensttijd

Gemeenten en hun natuurlijke partners worden uitgenodigd te experimenteren met de inrichting van de maatschappelijke diensttijd, gebaseerd op de aanpak van de Belgische Samenlevingsdienst. De definitieve subsidieoproep wordt op 18 maart 2019 opengesteld.

Meer informatie

Actueel

Volg via RSS

Het belang van een brede blik: de toegang tot jeugdhulp in Brabantse gemeenten

Wat is de samenhang tussen de manier waarop de gemeentelijke toegang tot jeugdhulp is vormgegeven en de inzet van gespecialiseerde jeugdhulp? Die vraag stond centraal in een 3-jarig onderzoek dat is uitgevoerd vanuit de Academische Werkplaats Noord-Brabant in 4 West-Brabantse gemeenten. Het onderzoek biedt inzicht in de wijze waarop het jeugdstelsel zich tot nu toe ontwikkeld heeft en welke aandachtspunten er zijn voor de komende jaren.

Nieuws

Transformatie van de jeugdhulp: doe het samen met de mensen om wie het gaat!

'Goede jeugdhulp bereik je alleen samen met de mensen waar het om gaat' aldus Marieke Nanninga. Nanninga is projectleider participatie bij Zorgbelang Groningen. In diverse projecten, met ziekenhuizen, gemeenten, en kennisinstellingen, werkt zij aan de verbetering van de kwaliteit van zorg en ondersteuning vanuit de wensen en behoeften van én samen met de mensen zelf. Op 12 september 2018 promoveerde zij bij C4Youth (RUG|UMCG). Lees meer in haar...

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Regionale aanpak verward gedrag

Onderwerpen

  • verward gedrag
  • implementatie
  • praktijkprojecten
  • regionale goed werkende aanpak

Onderdeel van programma

Actieprogramma lokale initiatieven mensen met Verward Gedrag

Geplaatst op

4 februari 2019

Deadline

26 maart 2019,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

NEJA conferentie 2019

Op donderdag 28 maart 2019 is de vierde conferentie van het Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam (NEJA), in samenwerking met de Kenniswerkplaats Transformatie Jeugd Amsterdam (KeTJA) en de Gemeente Amsterdam. Het NEJA staat voor het verbinden van praktijk, onderzoek en beleid in het jeugddomein. Vanuit drie invalshoeken gaan sprekers en workshops deze dag in op nut en noodzaak van integraal werken in de Amsterdamse zorg voor jeugd.  

Lees meer

Maatschappelijke Diensttijd Festival

Kom naar het MDT (maatschappelijke diensttijd) Festival op 29 maart van 12:30 tot 17:00 uur in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam en ontdek wat MDT voor jou of jouw organisatie kan betekenen!

Lees meer

Informatiebijeenkomst subsidie en begeleiding wijk-GGD'er

Weergave van het sociaal domein

Een wijk-GGD’er blijkt in de praktijk een uitstekende verbindingsofficier. Wilt u een wijk-GGD'er of wijkfunctionaris aanstellen in uw gemeente? Kom dan op 18 april naar de informatiebijeenkomst in Utrecht en vraag vóór 6 juni 2019, 14.00 uur subsidie aan.

Lees meer

4e Congres Mensen met verward gedrag

Verschillende partijen in het sociaal domein

Het 4e congres 'Mensen met verward gedrag: de werkelijkheid achter de E33-melding' is gericht op het verder uitbouwen van een persoonsgerichte aanpak voor mensen met verward gedrag en het borgen van een effectieve sluitende aanpak, samen met collega’s uit de brede praktijk. U krijgt inzichten in de mens áchter de E-33 melding en verdieping in werkwijzen die zich inmiddels hebben bewezen.  

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Heeft u vragen over wat ZonMw voor u kan betekenen op het gebied van subsidie? Of wilt u iets weten over al bestaande inzichten voor gemeenten? Neem dan gerust contact met ons op!

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website