Als gemeente bent u verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning van inwoners. Persoonsgericht en op maat. Een grote uitdaging die vraagt om goede samenwerking tussen de gemeente, inwoners, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Wij ondersteunen u hierbij met subsidie en reeds bestaande inzichten uit onderzoek.

Uitgelicht

Gemeentelijke experimenten multiprobleemgezinnen met maatwerk-aanpak

De subsidieoproep Gemeentelijke experimenten multiprobleemgezinnen is onlangs opengesteld! Hierin kunnen gemeenten zich aanmelden om deel te nemen aan experimenten met een vernieuwende en innovatieve aanpak rond hun 20 meest complexe multiprobleem-gezinnen. 

Lees meer over de subsidieoproep

Filmpje: wat kan ZonMw betekenen voor de gemeente?

animatie twee poppetjes in gesprek

In dit korte filmpje leggen wij u uit wat ZonMw voor u kan betekenen.

Bekijk het filmpje

Kom naar de kennisateliers ‘Wat werkt in jouw praktijk?’

e-magazine over de kennisateliers

Werkzaam in re-integratie of schuldhulp-verlening? Meld u dan aan voor de kennisateliers. Professionals, beleidsmakers, cliëntvertegenwoordigers en onderzoekers gaan samen zoeken naar nieuwe inzichten en werkwijzen bij re-integratie en de vermindering van schulden en armoede. In dit e-magazine leest u er alles over en kunt u zich aanmelden.

Lees het e-magazine over de kennisateliers

Hoe gemeenten de transformatie waarmaken

Op de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein hebben diverse gemeenten in elkaar laten zien hoe ze invulling geven aan de transformatie van het sociaal domein. Op 3 parades in Rotterdam, Eindhoven en Zwolle. Benieuwd naar de verhalen? Op zoek naar inspiratie? Bekijk het online magazine!

Bekijk het magazine

Lokale aanpak verward gedrag

Programmabeeld Actieprogramma lokale initiatieven voor mensen met verward gedrag

Als gemeente kunt u via ons actieprogramma subsidie aanvragen voor het realiseren van een goed werkende aanpak voor mensen met verward gedrag en hun omgeving. Bekijk de subsidiemogelijkheden en laat u inspireren door de kennis en ervaringen van andere projecten.

Actieprogramma verward gedrag

Ontwikkel kennisgedreven jeugdbeleid

U bent volop bezig met de transformatie van de jeugdsector in uw gemeente. Benieuwd welke kennis hiervoor beschikbaar is? Of welke subsidies aan te vragen zijn?

Kennis en subsidies transformatie jeugdsector

Actueel

Volg via RSS
Tweet

E-magazine Lerend Transformeren: aan de slag met actie-onderzoek

Begin 2017 startte het project Lerend Transformeren. Nu, 2,5 jaar later, rond het project bijna af. Wat heeft Lerend Transformeren opgeleverd? En wat kunnen anderen hiervan leren? De geleerde lessen uit het project zijn gebundeld en gepresenteerd in een e-magazine. Laat u inspireren om aan de slag te gaan met de transformatie en actieonderzoek!

Nieuws

Zelf aan je herstel werken in respijthuis Frits

In Respijthuis Frits is iedereen welkom die aan zijn herstel wil werken. Ook mensen zonder diagnose of indicatie voor zorg. Juist deze groep valt vaak tussen wal en schip. Leden van de projectgroep én een gast delen hun verhaal over de totstandkoming van het respijthuis en de ervaringen tot nu toe.

Respijthuis Frits
Pagina
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd programmalijn gemeenten

Onderwerpen

  • maatschappelijke diensttijd
  • gemeenten in samenwerking met partners
  • leereffect voor structurele vormgeving
  • gericht op alle jongeren van 16-27 jaar
  • bevorderen van sociale cohesie
  • trainingsprogramma
  • toeleiding naar arbeid en opleiding

Onderdeel van programma

Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd

Geplaatst op

22 maart 2019

Deadline

4 juni 2019,
12.00 uur

Bekijk

Agenda

Jeugd in Onderzoek

Op donderdag 23 mei 2019 is alweer de 15e editie van Jeugd in Onderzoek. Jeugdprofessionals, beleidsmedewerkers, wetenschappers en schoolleiders/-bestuurders inspireren elkaar door kennis en ervaringen uit te wisselen, om zo de ondersteuning aan jeugd en ouders te verbeteren.

Lees meer

Evolutie of revolutie

Is de wetenschap toe aan vernieuwing? De maatschappij kijkt kritisch naar de waarde en het functioneren van de wetenschap. De erkenning en waardering van wetenschappers leunt zwaar op citaties en impactfactoren en wetenschappers ervaren grote tijds- en prestatiedruk om te publiceren en alle andere academische 'ballen' in de lucht te houden. Maar wat zegt het huidige systeem over hun bijdrage aan de wetenschap of aan de samenleving? Is het tijd...

Lees meer

4e Congres Mensen met verward gedrag

Verschillende partijen in het sociaal domein

Het congres is gericht op het verder uitbouwen van een persoonsgerichte aanpak voor mensen met verward gedrag en het borgen van een effectieve sluitende aanpak, samen met collega’s uit de brede praktijk. U krijgt inzichten in de mens áchter de E-33 melding en verdieping in werkwijzen die zich inmiddels hebben bewezen.  

Lees meer

Voor de Jeugd Dag 2019

Op maandag 7 oktober 2019 vindt de zevende editie van de Voor de Jeugd Dag plaats. Dit is dé dag voor iedereen die samen wil werken om álle kinderen van Nederland een veilige, gezonde en kansrijke toekomst te geven. Dit jaar heeft de Voor de Jeugd Dag als thema Samen in actie! Hoe kunnen we elkaar nog beter helpen oplossingen te vinden waar jeugd én hun opvoeders het meest bij gebaat zijn? Ook al werken we bij verschillende organisaties en in...

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Heeft u vragen over wat ZonMw voor u kan betekenen op het gebied van subsidie? Of wilt u iets weten over al bestaande inzichten voor gemeenten? Neem dan gerust contact met ons op!

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website