Als gemeente bent u verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning van inwoners. Persoonsgericht en op maat. Een grote uitdaging die vraagt om goede samenwerking tussen de gemeente, inwoners, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Wij ondersteunen u hierbij met subsidie en reeds bestaande inzichten uit onderzoek.

Heeft u een vraag hierover? Onderaan deze pagina vindt u onze contactgegevens. Bel of mail ons gerust!

Uitgelicht

Inzet ervaringsdeskundigheid om kwetsbare mensen te bereiken

Marcel van der Vaart (beleidsadviseur Sociaal Domein, gemeente Zeist)

'Ervaringsdeskundige Hamid el Manssouri is een echte aanwinst voor Zeist Noord', vindt beleidsadviseur Sociaal Domein Marcel van der Vaart van de gemeente Zeist. 'Hij weet de Marokkaanse gemeenschap te bereiken. Hij wint hun vertrouwen en kent de sociale kaart en kan doorverwijzen naar de juiste hulp.'

Interview met Marcel van der Vaart

Hoe gemeenten de transformatie waarmaken

Op de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein hebben diverse gemeenten in elkaar laten zien hoe ze invulling geven aan de transformatie van het sociaal domein. Op 3 parades in Rotterdam, Eindhoven en Zwolle. Benieuwd naar de verhalen? Op zoek naar inspiratie? Bekijk het online magazine!

Bekijk het magazine

Lokale aanpak verward gedrag

Programmabeeld Actieprogramma lokale initiatieven voor mensen met verward gedrag

Als gemeente kunt u via ons actieprogramma subsidie aanvragen voor het realiseren van een goed werkende aanpak voor mensen met verward gedrag en hun omgeving. Bekijk de subsidiemogelijkheden en laat u inspireren door de kennis en ervaringen van andere projecten.

Actieprogramma verward gedrag

Project Toegang tot het sociaal domein voor mensen met een LVB genomineerd!

still van een filmpje over man met LVB

Toegang Sociaal Domein onderzocht in 5 gemeenten hoe makkelijk mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) toegang hebben tot informatie. Ze deden dit met mysterie guests. De website geeft praktische tips om mensen met een LVB beter te herkennen en heeft een toegankelijkheidstoets voor de gemeente. 

Dit onderzoek is genomineerd voor een prijs: de verkiezing handhaving en toezicht. Stemmen is mogelijk tot donderdag 8 november.

Naar de website Toegang Sociaal Domein

Kennis voor effectieve jeugdhulp

logo academische werkplaatsen jeugd

Weten of er kennis beschikbaar is over vraagstukken waar u binnen uw gemeente aan werkt? Op www.werkplaatsenjeugd.nl en op twitter via @WPJeugd delen de academische werkplaatsen jeugd kennis en opgedane ervaringen.

Ga naar de website

Filmpje: wat kan ZonMw betekenen voor de gemeente?

animatie twee poppetjes in gesprek

In dit korte filmpje leggen wij u uit wat ZonMw voor u kan betekenen.

Bekijk het filmpje

Actueel

Volg via RSS

Actieonderzoek in basisteams jeugd

Hoe ondersteun je met actieonderzoek de transformatie? C4Youth (Groningen), één van de 13 Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd, ondersteunt de basisteams jeugd met praktijkgericht actieonderzoek. Meer weten over C4Youth en deze aanpak?

Elders gezien

Tussentijdse evaluatie Actieprogramma Verward Gedrag

Halverwege de looptijd van het Actieprogramma lokale initiatieven voor mensen met Verward Gedrag is de balans opgemaakt: op hoeveel projecten staat de teller, wat leveren ze op en hoe moeten we verder invulling geven aan de tweede helft van het programma? Dat zijn de vragen die in de tussentijdse evaluatie zijn beantwoord dankzij het uitvoeren van een procesanalyse, focusgroepen en een veldraadpleging.

Schematische weergave van de programmaonderdelen van het actieprogramma verward gedrag: praktijkprojecten, inclusieve samenleving en kennisontwikkeling
Nieuws

Kabinet helpt vrijwilligersorganisaties met Gratis VOG

Vrijwilligers die werken met kwetsbare mensen kunnen vanaf vandaag gratis een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. Dit maakt het voor vrijwilligers en organisaties makkelijker om hun belangrijke werk te doen. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maakt dit vandaag als coördinerend bewindspersoon namens het kabinet bekend en geeft hiermee invulling aan een van de ambities uit het regeerakkoord.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Onderzoek gemeentelijke experimenten voor een effectieve maatwerk-aanpak op ‘multiprobleemgezinnen’

Onderwerpen

  • multiprobleemgezinnen
  • domein-overstijgend werken in maatwerk-aanpak
  • gezinsgerichte aanpak
  • onderzoek naar effectieve maatwerk-aanpak in gemeentelijke experimenten
  • aanjagen gemeenten bij ontwikkelen en uitvoeren maatwerk-aanpak

 

Onderdeel van programma

Effectief werken in de jeugdsector, in opdracht van het ministerie van JenV

Geplaatst op

9 oktober 2018

Deadline

20 december 2018,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Kennismarkt gehandicaptensector

Op 12 november 2018 organiseren Reinaerde, VGN en Kennisplein Gehandicaptensector een Kennismarkt, waarin (sociale) innovaties in de gehandicaptensector centraal staan.  

Lees meer

NEJA conferentie 2019

Op donderdag 28 maart 2019 vindt de vierde NEJA-conferentie plaats in Hotel Casa te Amsterdam.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Heeft u vragen over wat ZonMw voor u kan betekenen op het gebied van subsidie? Of wilt u iets weten over al bestaande inzichten voor gemeenten? Neem dan gerust contact met ons op!

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website