Als gemeente bent u verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning van inwoners. Persoonsgericht en op maat. Een grote uitdaging die vraagt om goede samenwerking tussen de gemeente, inwoners, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Wij ondersteunen u hierbij met subsidie en reeds bestaande inzichten uit onderzoek. Heeft u een vraag hierover? Onderaan deze pagina vindt u onze contactgegevens. Bel of mail ons gerust!

Uitgelicht

Subsidie voor regionale aanpak verward gedrag

Programmabeeld Actieprogramma lokale initiatieven voor mensen met verward gedrag

Als gemeente kunt u via ons actieprogramma subsidie aanvragen voor het realiseren van een regionale, goed werkende aanpak voor mensen met verward gedrag en hun omgeving.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

Welke inzichten zijn al beschikbaar voor u als gemeente?

animatie plattegrond met wegen en gebouwen

Laat u inspireren door deze voorbeelden van ZonMw-projecten.

Bekijk de voorbeelden

Kennis Jeugd voor gemeenten

kinderen op skatebaan

Kennis over wat werkt is belangrijk in het realiseren van goede zorg voor kinderen en hun gezinnen. Bekijk de opbrengsten voor gemeenten uit verschillende ZonMw-programma's.

lees meer

Re-integratie en schuldhulpverlening: vakkundig aan het werk

Wat is een effectieve manier om te bevorderen dat zo veel mogelijk mensen (regulier) betaald werk vinden en houden? En hoe kan het lokale bestuur effectief bijdragen aan het verminderen van armoede en problematische schulden?

Lees meer over Vakkundig aan het werk

Filmpje: wat kan ZonMw betekenen voor de gemeente?

animatie twee poppetjes in gesprek

In dit korte filmpje leggen wij u uit wat ZonMw voor u kan betekenen.

Bekijk het filmpje

Kennis over zorgboerderijen

Het aantal zorgboerderijen is de afgelopen jaren fors gegroeid. Mensen met verschillende zorg- of hulpvragen vinden hier een zinvolle dagbesteding en zijn gelukkiger, staat in de publicatie Kennis over zorgboerderijen.

Lees het artikel in Mediator van juni 2018

Mijn notitieboek - (onder)Zoektocht in het sociaal domein

omslag boekje Mijn Notitieboek

Hoe kun je echte vernieuwing realiseren in de gemeentelijke praktijk van het sociaal domein? En wat kan onderzoek betekenen om praktijk en beleid weer verder te brengen?  ‘Mijn notitieboek - (onder)Zoektocht in het sociaal domein’ laat zien wat er mogelijk is.

Mijn Notitieboek

Raad van 15

Via de ‘Raad van 15’, een klankbordgroep van wethouders, betrekt het ZonMw-programma Gewoon Bijzonder gemeenten bij het programma en de projecten. De samenwerking zorgt ervoor dat gemeenten hun gehandicaptenbeleid beter vorm kunnen geven en uitvoeren. Met als doel dat inwoners met een beperking beter kunnen deelnemen aan de samenleving.

Meer weten over de Raad van 15?

Actueel

Volg via RSS

Karavaan Gewoon Bijzonder

Het Netwerk Samen Kunnen Kiezen van het ZonMw programma Gewoon Bijzonder organiseerde in juni een karavaanbijeenkomst. Het thema zelfbepaling van mensen met een verstandelijke beperking stond tijdens deze middag centraal.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein

Tijdens de PraktijkVoorbeeldenParade op 24 september, 1 en 8 oktober 2018 laten gemeenten en hun maatschappelijke partners aan elkaar zien wat zij waarmaken van de transformatie in het sociaal domein. Om te inspireren en geïnspireerd te raken. Wat is er geslaagd? Wat kan beter? Schrijf u direct in!

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Heeft u vragen over wat ZonMw voor u kan betekenen op het gebied van subsidie? Of wilt u iets weten over al bestaande inzichten voor gemeenten? Neem dan gerust contact met ons op!

Sandra Paffen

Secretaresse

Telefoonnummer+31 70 349 50 40
E-mailadresavg@zonmw.nl
Marie-José van Rooij

Marie-José van Rooij

Adviseur

Telefoonnummer+31 70 349 52 19
E-mailadresRooy@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website