In het gezondheidsbeleid in Nederland neemt sporten en bewegen een belangrijke plek in. Want bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid en vermindert de kansen op diverse (chronische) ziekten en psychische aandoeningen. Ook is sporten en bewegen goed voor de ontwikkeling (sociaal, cognitief, persoonlijk, motorisch) van kinderen en jongeren. In Nederland wordt volop gesport. Maar er zijn nog veel mensen in onze samenleving die niet genoeg bewegen zoals bijvoorbeeld kwetsbare groepen. ZonMw stimuleert een hogere en duurzamere sportdeelname en een gezonde en actieve leefstijl met diverse programma's.

Uitgelicht

Factsheets Sportimpuls 2018

Factsheets 2018

Benieuwd naar de feiten, cijfers en weetjes van de Sportimpulsronde 2018? Bekijk de drie factsheets.

Sportimpuls 2018
Sportimpuls KSG 2018
Sportimpuls Jilib 2018

7 jaar Sport en Bewegen in de buurt

Op 6 december ontving minister Bruno Bruins het eerste exemplaar van het magazine ‘BUURTSPORTCOACH. Ga zo door!’ tijdens de slotbijeenkomst van Sport en Bewegen in de Buurt. De resultaten van maar liefst 10 Sportimpuls projecten zijn daarin opgenomen.

Bekijk het magazine

Over sportparticipatie

Met programma’s als Sport en Bewegen in de Buurt en het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is gezondheid…’,  wil het ministerie van VWS een hogere en duurzamere sportdeelname en een gezonde en actieve leefstijl verbeteren. ZonMw draagt met programma’s zoals Sportimpuls en het Onderzoeksprogramma Sport  bij aan het stimuleren van een hogere sportdeelname, meer bewegen en aan kennisontwikkeling hierover.

Actueel

Volg via RSS

Leidt bewegend leren tot beter presteren in het onderwijs?

Projectleider Amika Singh licht in het artikel ‘Leidt bewegend leren tot beter presteren in het onderwijs?’ de laatste stand van zaken toe over fysieke activiteit en cognitie en fysieke activiteit en schoolprestaties.

 

Elders gezien

Sportinnovator start met ontwikkeling certificeringskader voor centra

Sportinnovator-centra zijn ontmoetings- en broedplaatsen waar onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties structureel samenwerken aan innovaties die bijdragen aan de topsport, sportparticipatie en/of een actieve leefstijl; aan de kennisbasis voor sport; zorgen voor economische rendement of maatschappelijke waarde opleveren.

Elders gezien

Feiten en weetjes Sportimpulsronde 2018

Benieuwd naar weetjes over de rondes Sportimpuls, Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht (KSG) en Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten (JILIB) 2018? Op de website van ZonMw zijn nu factsheets te vinden met onder andere gegevens over de verdeling qua leeftijd, doelgroep, aanbod en setting, de gebruikte interventies van de Menukaart Sportimpuls en nog veel meer.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

Annemieke Bekkers-Maat

Senior programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 53 27
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website