Projectomschrijving

Het HIT-trainingsprogramma is speciaal ontworpen om de fysieke fitheid van kinderen en jongeren met een chronische ziekte of beperking in korte tijd te verbeteren. Het doel van dit project is de invoering van het HIT-programma bij Fitkidscentra.

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Fitkids wordt op 160 locaties in Nederland gegeven. Er wordt getraind in een kleine groep onder professionele begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut. Het HIT-programma levert een toegevoegde trainingsmethode op voor therapeuten. Deze aanpak past beter bij het korte en intensieve beweeggedrag van kinderen in het dagelijks leven. Hierdoor zijn therapeuten nog beter in staat om kinderen met een chronische ziekte of beperking fitter te maken voor de toekomst.

In dit project wordt het HIT-trainingsprogramma actief ingevoerd bij 10 Fitkidscentra. Dit wordt gedaan door middel van het ontwikkelen van scholingsmaterialen, het geven van workshops en het coachen van fysiotherapeuten op locatie.
 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website