Mobiele menu

5000 jongeren in Apeldoorn maken kennis met of gaan actief Freerunnen

Projectomschrijving

Het project '5000 jongeren in Apeldoorn maken kennis met of gaan actief Freerunnen' maakt het mogelijk een grote groep jongeren kennis te laten maken met Indoor Freerunnen en ze hiermee enthousiast te maken om in georganiseerd sportverband te gaan Freerunnen. Freerunnen is heel populair onder de jongeren. Het is uitdagend, spectaculair, cool en vooral heel gaaf om te doen. Op youtube en facebook zie je niet anders dan filmpjes van stoere jongens die allerlei capriolen uithalen als lopen tegen muren en springen over hekken etc.. Maar het Freerunnen buiten wordt soms ook als overlast gezien. Indoor Freerunnen is de oplossing! Door middel van clinics in het basis- en voorgezetonderwijs, clinics tijdens sportstimuleringsactiviteiten, evenementen in Apeldoorn en activiteiten van de club, maken jongeren kennis met Freerunnen. Met dit project willen we een grote groep jongeren kennis laten maken met Indoor Freerunnen en hiermee de nog niet sportende jongeren in georganiseerd sportverband naar de club halen.

Producten

Titel: Freerunnen in nieuwe speciaal ingerichte hal
Auteur: GV KDO Apeldoorn
Link: http://www.kdoapeldoorn.nl

Verslagen


Eindverslag

KDO Apeldoorn heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om een nieuw, kwalitatief hoogstaand sportaanbod voor jongeren op te zetten. Een sport waar aan de voorkant vraag naar was en waarbij jongeren op een ieders eigen niveau kan ontwikkelen. Met de sportimpuls subsidie is het KDO Apeldoorn gelukt om in vijf verschillende wijken, voor verschillende leeftijdsgroepen een duurzaam aanbod te creëren. Wekelijks Freerunnen 123 jongeren tussen de 8 en 24 jaar op één van de vijf leslocaties. Daarnaast heeft KDO ruim 5.600 jongeren actief laten kennismaken met Freerunnen in samenwerking met meerdere partners. Deze partners zijn en blijven ook na het project verbonden aan de club en helpt en ondersteund om de doelgroep te blijven bereiken met demonstraties, kennismakingslessen, workshops en lessenseries.

Samenvatting van de aanvraag

Freerunnen is heel populair onder jeugd & jongeren. Het is uitdagend, spectaculair, cool en vooral heel gaaf om te doen. Op youtube en facebook zie je niet anders als filmpjes van stoere jongens die allerlei capriolen uithalen als lopen tegen muren en springen over hekken enzovoort. Maar het Freerunnen zoals het nu alleen nog maar buiten in de woonwijk wordt beoefend, word vaak als overlast gezien. Daardoor worden de jongeren belemmert in het uitvoeren van ‘hun’ sport. Geen enkele club in Apeldoorn biedt Freerunnen aan in groepsverband en/of georganiseerde sport en dat is waar GV KDO Apeldoorn verandering in wil gaan brengen. Freerunnen in clubverband bij GV KDO Apeldoorn. Met ‘Jongeren Freerunnen in Apeldoorn’ willen we een hele grote groep jongeren die nog niet sporten in georganiseerd sportverband naar de club halen. Samen met een aantal samenwerkingspartners die ieder hun eigen expertise hebben zien we kans om de jongeren die graag dit spectaculaire aanbod willen beoefenen naar de club te halen. Met professionele freerunners als lesgevers, passend materiaal en de juiste locatie in de juiste wijk, word dit project Freerunnen in clubverband een groot succes. Ervaring heeft inmiddels bewezen dat jongeren in de leeftijd van 11-15 jaar zich met dit spectaculaire aanbod makkelijk aansluiten bij een club.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
524002080
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2013
2015
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
M.E.F. Cornelissen
Verantwoordelijke organisatie:
Gymnastiekvereniging KDO Apeldoorn