Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

YOU.FO is ’s werelds nieuwste sportspel van Nederlandse bodem, waarbij je een aerodynamische ring moet werpen en vangen met een speciaal ontworpen stick. Het sportspel is veelzijdig en kan als vrijetijdsactiviteit worden gespeeld, of als teamsport. De teamsport wordt 5 tegen 5 gespeeld, zelf-organiserend en zelf-regulerend (zonder scheidsrechter), waarbij je scoort door de ring te vangen in een scoring zone. Teams kunnen elkaar uitdagen om een wedstrijd te spelen op een ondergrond en afmeting naar keuze.

YOU.FO kan als innovatief sportconcept een rol spelen in het stimuleren van jongeren om actief te blijven sporten op hun zelfgekozen tijd en locatie. Met de steun van Sportinnovator hebben we +2.000 jongeren (in binnen en buitenland) kennis kunnen laten maken met YOU.FO en stimuleren we jongeren zelf-organiserend en zelf-regulerend teams vormen en elkaar uitdagen. We bieden daarbij ondersteuning in de vorm van digitale instructiekaarten en bouwen aan een community- omgeving die maximaal ondersteunt in het zelf-organiserend sporten.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Opgestelde doelen bij aanvang project:

1. 1.000 Nederlandse jongeren in de leeftijd van 12-25 te enthousiasmeren voor YOU.FO en de community. Dit betekent dat zij kennismaken met de teamsport YOU.FO ZONE en dat er potentieel is dat zij de sport actief gaan beoefenen.

2. Ontwikkeling en implementatie van een online platform ter ondersteuning van sportparticipatie en community building.

Hierbij heeft het bekend raken met YOU.FO en het bevorderen van sportparticipatie centraal gestaan in de periode 2017-2018. We hebben hierbij aansluiting gezocht bij bestaande infrastructuren om sportparticipatie te bevorderen en YOU.FO in toernooivorm gestalte te geven. Concreet zijn we een samenwerking aangegaan met de KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en Olympic Moves, het grootste landelijke sporttoernooi voor middelbare scholen/scholieren in Nederland.

Ook hebben we +100 workshops georganiseerd voor de doelgroep om de basis te leggen voor verdere ontwikkeling van de sport en het ecosysteem. Door middel van vlogs (gebruik makend van bekende vlogger Hilde de Vries) tijdens workshops en events hebben we meer bereik kunnen creëren via sociale media.

Daarnaast hebben wij in Denemarken de YOU.FO federatie opgericht en zijn we ook daar bezig om zelf-organiserend sporten te bevorderen. Denemarken is een goed “pilotland” vanwege de sportcultuur, de aandacht voor sportparticipatie en de toegankelijkheid van doelgroepen en professionals in de sportorganisatiestructuren.

In totaal hebben in 2017-2018 +2000 jongeren in de leeftijd van 12-25 jaar kennis gemaakt met YOU.FO, waarvan ongeveer 1500 op nationaal niveau (Nederland) en 500 op internationaal niveau (o.a. Denemarken).

We hebben de ontwikkeling en implementatie van een online platform onderverdeeld in subdoelstellingen; waaronder de ontwikkeling van (digitale) leskaarten en de ontwikkeling van een functionele webapplicatie voor YOU.FO gebruikers. Desbetreffende functionele webapplicatie kan in een later stadium worden uitgerold tot volledig sport-based (online) community ecosysteem. De leskaarten en mobiele omgeving zijn inhoudelijk en conceptueel volledig ontwikkeld. De leskaarten worden weergegeven op een mobile website en zijn eenvoudig via de smartphone te raadplegen en in te vullen. Het betreft:

• Stapsgewijs leren van de basistechnieken (video-uitleg),

• Score invullen en benchmark mogelijkheden/ranking,

• Direct deelbaar via sociale media,

• Met andere klassen/individuen.

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

YOU.FO WORLD is een sport-based ecosysteem, dat bestaat uit een unieke combinatie van een moderne federatie voor de sport en een (online) community platform ineen. YOU.FO WORLD is gebaseerd op het innovatieve sportconcept van Nederlandse bodem YOU.FO waarbij men een aerodynamische ring met sticks overgegooid, een mix van frisbee en lacrosse. Internationaal ontvangt YOU.FO lovende recensies.

Binnen Nederland is een sterke terugloop te zien in sportparticipatie bij jongeren vanaf 12 jaar. Doel van dit project is om in 24 maanden (2017-2018) 20.000 Nederlandse jongeren kennis te laten maken met de sport, 1.000 betalende spelers/community members aan ons te binden en om meer inzicht te krijgen in de bijdrage die zelforganiserende sporten kunnen leveren om jongeren (12 tot 25) te activeren om (meer) te gaan sporten en bewegen.

Het vernieuwende van YOU.FO WORLD is dat spelers intrinsiek gemotiveerd raken door het ervaren van autonomie (zelforganiserend), betrokkenheid (community-based) en competentie (world ranking). Hierin onderscheidt het zich van concurrenten door het innovatieve karakter van zowel het fysieke product als de sport in combinatie met een centraal database systeem en online portaal voor zelforganisatie.

De kracht van het verdienmodel is dat het meerdere dimensies bezit. Van inkomsten uit jaarlijkse lidmaatschappen tot inkomsten van het fysieke product en van train-the-trainer programma's tot licentiedeals (IP kapitalisatie). De marktaanpak zal bestaan uit een combinatie van actief aanbieden van het eenduidig wereldwijde online platform met membership structuur en een bottom-up benadering (push-pull strategie).

YOU.FO WORLD levert potentieel een bijdrage aan meer sportparticipatie door jongeren. Daarnaast draagt het bij aan kennisopbouw over alternatieven voor bestaande verenigings- en sportstructuren; hoe kan je jongeren met een zelforganiserende sport-based community binden in de 21ste eeuw? Kennis die gedeeld kan worden met de rest van de wereld.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website