Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Directe videofeedback wordt in de (top- en breedte)sport veel gebruikt als effectief leermiddel tijdens trainingen. InnoSportLab ’s-Hertogenbosch heeft middels de Sportinnovatie voucher 2020 directe videofeedback toegankelijk gemaakt voor de verenigingssport. Hierdoor kunnen sporters en coaches techniek, tactiek en spelvormen real-time en met een vertraging analyseren en beoordelen teneinde de beweegvaardigheid van sporters te bevorderen.

 

Dit is gedaan door de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het reeds bestaande directe videofeedbacksyteem van het lab - zoals gebruikt bij de ondersteuning van de topsportprogramma’s van de KNGU – aan te passen.

 

Voor een optimale gebruikservaring kan het videofeedbacksysteem nu door sporters en/of coaches op elke gewenste positie in een trainingsomgeving worden geplaatst en bediend waarmee directe videofeedback nu ook toegankelijk en betaalbaar is voor diverse verenigingssporten.

 

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Het doel van het project was het aanpassen en testen van het videofeedback systeem van InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch zodat deze direct ingezet en gebruikt kan worden tijdens trainingen van diverse verenigingssporten.

 

De doelstelling is gedurende het project niet veranderd en volledig gerealiseerd. Het aangepaste CameraDelay systeem is in de trainingen van diverse verenigingssporten getest, waarna ook nog een aantal verbeteringen in de software zijn doorgevoerd zodat het product klaar is voor gebruik in de (sport)praktijk.

 

Op basis een behoeftenonderzoek is het CameraDelay systeem (software) aangepast voor gebruik in de verenigingssport. Naar aanleiding van de aanpassingen is het CameraDelay systeem vervolgens getest door 35 personen in 5 verschillende verenigingssporten in de gemeente Vught en Den Bosch. De gebruiksvriendelijkheid is beoordeeld met een gemiddelde score van 7,9/10. Op basis van de uitgevoerde testmetingen zijn nog twee verbeterpunten toegepast, te weten: toevoegen van een slow-motionfunctie en een verbetering van de beeldkwaliteit van de play/pause-button. Er is vanuit de verenigingssport met veel enthousiasme op het CameraDelay systeem gereageerd en tijdens de testmetingen hebben de eerste geïnteresseerden zich tevens voor het systeem gemeld.

 

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Directe videofeedback wordt in de sport veel gebruikt als effectief leermiddel tijdens trainingen. Kan de videofeedback software van InnoSportLab ’s-Hertogenbosch zo worden aangepast dat deze geschikt en toepasbaar wordt voor meerdere verenigingssporten?

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website